Summa sidvisningar

tisdag 27 december 2016

Bävrar, äggmacka och pizza på annandagen

Man kan ju inte bara sitta inne hela julen och öppna julklappar och äta. Nej, man måste ut i naturen och andas friskt syre också. Få en dos av livet utanför stugan. Som synes har livet inte stått stilla bara för att vi firat jul. 

Bävrarna har varit flitiga i jul!

Vi parkerade vid Björnöbron och tog gångvägen ut mot Gäddeholm. Med äggmacka och kaffetermos i ryggsäcken. Stormen Urd var på väg in över Sverige men skulle inte nå våra trakter med sin värsta styrka, så vi kände oss trygga. Vid fågelstationen halvvägs till herrgården kändes det lagom att ta en fikapaus. 


Sikten var klar bort mot Gäddeholm.


Vi njöt av utsikten. Gnistrande vita vidder, frost i träden och ett lätt snöfall i luften. Precis som det ska vara i juletid!


Istället för knarrande vintersnö förväntade vi oss nästan lärkans drillande över vårliga åkrar och tussilago utefter vägen. Det ligger vår i luften.

Solen sken från en klarblå himmel. Kanske fick vi lite färg på våra kinder av att sitta där och låta oss smekas av strålarna?


Efter en långpromenad blir man hungrig. Trots äggmackorna! Det är inte ofta det händer men jag var tvungen att ha en pizza till livs just idag. Den lockade mer än den smakade. Lite för syrlig tomatsås, lite för mycket skinka som dessutom smakade som fläskkorv. Och så dessa vidriga kolsvarta oliver som fick gå i komposten direkt. Jag älskar oliver men dessa äter jag inte. De här svarta tas som omogna gröna och läggs i olika bad med lut för att bli mörka och mjuka. Kolsvarta oliver finns inte i naturen. De ska vara svartröda som kalamataoliverna. Tänk om restaurangerna tänkte lite mer på vad de serverar sina gäster. Hellre ätliga oliver men några färre om det hänger på priset.


Nu blir det inte pizza på ett halvår igen. Men kanske annan skräpmat mellan det nyttiga. Man ska ju inte bara tänka på figuren. Det är det så många andra som gör!

Nackdelen med den här typen av mat är paltkomat som kommer efter. Det blev en stilla eftermiddag nerbäddad i vardagsrumssoffan med tv och korsord. Och ytterligare en utstyrsel till Barbie.


Inga kommentarer: