Blanda
3,5 dl dinkelmjöl (siktat el. fullkorn)
1 dl linfrö
1 dl sesamfrön
1 dl solroskärnor
1 dl pumpakärnor
1 dl havregryn
1/2 tsk salt
1 tsk bakpulver
samt
1 dl olja (raps- el. solros-)
2 dl vatten
Låt stå 30 minuter. Dela degen i två delar och kavla ut den i lagom tjocklek på oljat smörpapper. Du blir lite oljig om fingrarna, kaveln blir också "fet" men försök få degen tunn och lika tjock överallt. Om du vill kan du markera linjer med kniv så att du lätt kan bryta bitar av brödet. Strö på lite flingsalt!
Grädda 20 min i 175 grader tills brödet får lite färg.
Här har jag kavlat ut brödet så det får rum på plåten och markerat brytpunkterna med kniv. |
Varför inte byta ut någon frösort mot någon annan som du tycker om. Prova dig fram. Brödet kan även användas som "kex" t.ex. till ostbrickan, som en knaprig förrätt med getost och lite honung, till kaffet istället för en kaka eller varför inte bara som det är. Det här är ett bröd som inte behöver något sällskap!
Ät och njut! |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar