Summa sidvisningar

lördag 27 december 2014

Barbiekläder

Så var jag tillbaka i nätvärlden igen efter ett litet juluppehåll då jag låtit datorn vara helt avstängd emellanåt. Min julledighet har ägnats åt julfirande men jag kan ändå inte hålla mig från skapandet och en lång julhelg bjuder ju på både jobb och vila så jag kan ägna mig åt både det ena och det andra.
Jag fick en galen idé för några dagar sen och började producera Barbie-kläder. Inte av någon annan anledning än att jag ville prova att sticka och virka några olika saker och hade ett par Barbiedockor till hands.

För några år sedan köpte jag två Barbiedockor på ett loppis. Det var en "liten" tjej som nu kände sig för "stor" för dem och beslutat sig för att sälja dem. Det var ett tungt beslut, förstod jag, och köpte dem för att glädja henne. De stannade ju liksom "inom släkten". Jag tror att hon kände sig rätt nöjd med det arrangemanget.
De här två Barbiedockorna hade varsin klänning och ett par kängor, det var allt. Så jag satte igång att virka och sticka. Något jag knappt gjort på länge. Förr satt jag jämt och handarbetade framför tv:n. Men det var på den tiden man hade hemstickade tröjor, virkade gardiner och dukar och hemsydda kläder. Det var i en annan tid då världen såg annorlunda ut.

Igår satt jag från frukost till kväll och skapade. Det är så typiskt mig. När jag får något för mig så blir jag nästan manisk. Vill inte sluta. Idéer poppar hela tiden upp. Jag har en otrolig skatt att gräva ur. Jag spar på gamla band och spetsar, en del tyger, garn och annat material. Så när andan faller på då har jag material till det mesta. Nu har de här två gängliga tjejerna fått en hel del kläder att sätta på sig så de slipper vara nakna.  

Virkad bikini ifalld et blir en solig sommar 2015.


Rosa pannband till den ena och en lila hatt till den andra. Virkat.


Chic spetsmössa av en gardin och ett band (spar på såna där
som sitter fast i blusar och tröjor när man köper dem).
Lyxig festschal av ett presentband
med ståltråd i kanterna vilket gör att den sitter som man vill.


Värmande virkad väst med matchande mössa.
(Jag har även en ask med sparade knappar.)


Tjock stickad kappa med vinröd knapp och virkad hatt t.v.
T.h. en brud med spetskantad sammetskjol. Spetslivet är en
bit spets med tryckknapp på baksidan. Slöjan är gjord av gardiner
och band. 


Fina flickor i kjolar och toppar som matchar.
Stickat och virkat om vartannat.


T.v. stickad grå kjol med påsydda fransar och gul
topp med spetskant. Virkad.
T.h. vinröd spetstopp gjord av en gammal spets med
resårband i samt lång spetsstickad kjol.

Två små stockholmstjejer kommer att bli lyckliga efter nyår. Jag ska nämligen skicka varsitt kuvert till dem med luva och schal till deras Barbies!


1 kommentar:

Eva sa...

Tänk vad lite kreativitet kan åstadkomma! :-)
Gissar att dina Barbie är riktigt nöjda... Gillar verkligen de stickade kapporna och hattarna. Så fina och annorlunda, för att vara kläder till Barbie.
Eva