Summa sidvisningar

onsdag 7 januari 2015

Min hjälpsamma helpdesk

När jag precis lärt mig en hemsida och dess enklaste finesser då ska det migreras. Jag hatar, verkligen hatar sånt! Jag är inte duktig på datorer och lär mig bara det som jag har nytta av så när nåt nytt händer står jag där som en komplett idiot. Jag fattar ingenting!

Vid den här migrationen, som gjordes i höstas, skulle båda mina hemsidor flyttas och då fick jag en ny sidbyggare. En ny mall ska väljas och alla de typsnitt och storlekar man har på rubriker och text ändras till den nya mallen, vilket gör det jättesvårt att ändra i befintlig text. Den hoppar och far och ibland är det bättre att radera hela texten och börja från början för att få allt i rätt i det nya formatet.

För några år sedan skulle man göra samma sak med min privata hemsida rosasgarden.se, min första. Jag hade suttit i flera månader och jobbat med den. Vid flytten försvann allt! Om jag hade publicerat den så hade den följt med flytten men DET HADE DE INTE TALAT OM FÖR MIG. En hel del ilsketårar fälldes och jag tappade totalt sugen på det där med hemsida. Det tog något år att komma över den traumatiska händelsen men till slut så satte jag mig ner och började om. Det gick riktigt bra! Den nya modellen av hemsida var mycket bättre och mer lättjobbad än den tidigare. Så det blev en hemsida i alla fall, min första, www.rosasgarden.se.

2012 när jag startade företag så behövde jag ju ha en hemsida till det, så då konstruerade jag en till. Med hjälp av min äldsta dotter Erica som är otroligt duktig på datorer. 
Nu sitter jag där igen och försöker lära mig ännu en ny sidbyggare men nu har jag åtminstone strukturen färdig. Så jag ringer helpdesken och ber henne komma hem till mig och hjälpa mig med hemsidan och hon kommer på stört. Duktiga, snälla, hjälpsamma Erica!


Den här "helpdesken" blir aldrig irriterad. Hon är pedagogisk och verkar aldrig tycka att det är jobbigt med datorer. Inte ens när de krånglar. Hon pratar samma språk som de på supporten gör. När JAG ringer till en sån så skiter det sig vid första frågan. De frågar kanske vad jag har för webbläsare. Vad är en sån för nåt? Eller också får jag någon annan fråga som jag inte kan svara på och då känner jag mig som en idiot. Inget kan få mig så frustrerad som datorer som krånglar!

Nu har jag i alla fall börjat lära mig den här nya sidbyggaren och har fått ordning på företagets hemsida - www.cre8ing.se. Det känns såååå skönt.
Sen är det bara min privata sida kvar! Jag tror att jag förtränger den ett tag...

Inga kommentarer: