Summa sidvisningar

lördag 1 februari 2020

Bryggerivisning på Coppersmith's


 Att bli äldre handlar om så mycket. Jag vill gärna göra livet roligare och intressantare genom att hitta på olika saker. En dag sitter man där och kan inte längre komma någonstans. Så varför tveka? Det finns så många äldre som är inskränkta och bittra och som har stannat av och slutat leva. Sån är inte jag. Jag vill ha ut en massa av mitt återstående liv. Jag vill ha roligt, njuta och upptäcka nya saker. 
Så idag blev det ett besök på Västeråsbryggeriet Coppersmith's. Vad gör de där? Hur gör de? Hur, hur, hur?

  

Visningen bryggeriet anordnat var en hemlis till min sambo. Den började med väntan på busstransport till Hacksta, utanför Stadshotellet. Han fattade ingenting. Gissade på allt mellan sportevenemang (aldrig i livet jag skulle hitta på nåt sånt!) och "ullresa" (nänä!). När bussen kom och vi åkte iväg så satt han fortfarande ovetande om vart vi skulle.
Inte förrän den stannade och skylten "Coppersmith's" dök upp gick det upp ett ljus.

Vi blev emottagna av Petri Karhukorpi, VD och grundare av företaget, som bjöd på en "mingelöl" och sen började berätta om hur öltillverkningen gick till. Aldrig trodde jag att t.ex. en jäsningsprocess kunde vara så intressant att höra om! Efter ett tag förstod jag att det här var ett hantverk och att kärleken här handlade om att ta hand om ölets historia likaväl som att utveckla den.


I halvtid blev vi utfodrade med hamburgare från en nyanländ husbil som kört fram på uppfarten och levererade goda och speciella hamburgare - Mr Mango, foodtruck.
Jättegott!


Medan vi satte oss tillrätta vid dukade bord och slafsade i oss hamburgarna så fortsatte Petri berätta om ölsorter/smaker/jäsning/malt/humle/socker- och procenthalt. You name it!
Jag har lärt mig så mycket om öl så jag kan betrakta mig som expert nu. Jämfört med en som inte varit på en av hans bryggerivisningar!


Vi fick prova fem olika sorter, förutom den vi bjöds på vid ankomsten. Stämningen steg vid borden och frågorna blev fler vartefter tunghäftan fick hjälp av de öl vi testade.


Vi lämnade Coppersmith's senare i samma buss som vi kom med, glada i hågen och med ett nyuppvaknat intresse för öl. Och en känsla av samhörighet med stadens historia. Staden där jag är född och uppvuxen. Lokalt öl ska ju drickas lokalt! Klart som korvspad.
Det var lite roligt att se hur några öl kan öppna upp folk och få dem att prata och socialisera. På vägen till bryggeriet några timmar tidigare var det tyst i bussen. På hemvägen var sorlet öronbedövande!

Jag rekommenderar verkligen en visning hos Coppersmith's. För alla vill jag mena. Oavsett om man förstår allt i hela processen eller inte så är det så intressant att få höra sanna entreprenörer berätta om sina satsningar. Såna som provar och ibland misslyckas men som inte ger upp en vision och som inte är rädda att prova igen och igen. Göra om och göra nytt. Medan de andra står och stampar på samma ställe.


Jag skrev ett tack till Petri och hänvisade till min blogg och fick ett vänligt tack:

Oj, Tack så mycket !!
Kul att du gillade provningen och till och med ville skriva om det !!
Stort Tack !

Med vänliga hälsningar 
With kind regards                   

Petri Karhukorpi
VD / CEO

         


Coppersmith´s
Gamla Slottskällans Bryggeri


Inga kommentarer: