Summa sidvisningar

lördag 25 januari 2020

En berglärka på tillfälligt besök



En berglärka har uppehållit sig vid Lövstapumpen utanför Västerås i några dagar. En sällsynt gäst i våra trakter. Födan är frön (som den kompletterar med insekter under häckningssäsongen) så det finns i alla fall mat till den här hos oss i vår snöfattiga natur.
Många fågelskådare har spanat in den med sina tubkikare sen den anlände. Sambon fick berglärka kryssad redan i torsdags, idag var det min tur. Vi gick till samma ställe där han observerat den och efter en stunds letande med kikare och tub så hittade vi den på nästan samma ställe. Det är tydligen ett bra ställe eftersom den hållit till där i flera dagar. Det förväntar man sig knappast, fåglar är ju flyttbara!


Solen hade lite svårt att ta plats idag men det gjorde ingenting för det är lättare att både se och fota när det inte är strålande sol.

Man bör akta sig för stängsel med el men också för att
ramla i isbelagda vattendrag

Det var bara positivt att det varit kallgrader för det är riktigt lerigt och smetigt annars i kohagarna. En varfågel satt och spanade. Den syntes på långt håll nu då snön lyser med sin frånvaro.


 Där var den plötsligt, den lilla lärkan! Med sitt vackert tecknade huvud i gult och svart.




Det kanske är enda gången jag får se en sån så det kändes bra att ha fått den på bild. Efteråt var jag helt slut i mina armar och axlar av att ha hållit i den tunga kameran. Men det var det värt!




Inga kommentarer: