Summa sidvisningar

söndag 19 januari 2020

Blåbärsris i väntan på våren


Så kom en dag med sol och blå himmel! Efter en hel höst med moln, mörker och mycket regnande. Så känns det i alla fall. Nu efter nyår känns det lite lättare. Julen har varit lugn och fridfull men är nu utstädad sen några veckor tillbaka. Man börjar kunna andas friare på nåt sätt när allt återgår till det normala igen. Jag är ingen älskare av stora helger men tycker om att göra vardagen till fest. Det är ju då det behövs som mest. 

Idag packade vi fikakorgen och gav oss iväg ut i norra Västmanland med bilen. Vi brukar göra det ibland. Vi åker runt med bilen på småvägar och tittar på naturen, bebyggelsen och annat som finns utefter vägarna. Ibland kollar vi hur många fågelarter vi får ihop på en sån resa. Idag blev det femton arter. Den mest spännande var en spillkråka så det gav inte mycket. Men det är ju januari så man kan inte vänta sig mer. 

Höstsådda åkrar är gröna nu och terrängen i skogen är grön och mossig. Det känns som vår och då känner jag plötsligt behov av att ta in den i mitt hus. Men vad kan man plocka in just nu? En bukett med blåbärsris fick följa med hem. Snart står den klädd i ljust gröna blad och små rödaktiga blåbärsblommor. Jag längtar!




Inga kommentarer: