Summa sidvisningar

söndag 10 maj 2015

Anemone nemorosa

Anemone nemorosa. Smaka på namnet! Det låter lite som namnet på en stjärna. Eller galax. I en galax finns det massor med stjärnor och inom släktnamnet Anemone nemorosa så finns det många olika "stjärnor". Vi Trädgårdsamatörer vill ju ofta ha sådana växter som inte är så vanliga. Så vi ratar de vanliga vita vitsipporna. Men det hindrar oss inte från att njuta av dem i naturen eller i en vas på köksbordet en kall vårdag.

Den vita fyllda vitsippan har jag kvar och även en som går åt det blå hållet. Om det är Robinsoniana eller Royal Blue vet jag inte. Men det är i alla fall en blå vitsippa som finns kvar i en av mina rabatter. En som däremot inte finns hos mig längre är Pink Delight och det är lite sorgligt för den var nog den vackraste jag hade. Men man kan inte lyckas med allt...

Anemone nemorosa plena

Pink Delight

Robinsoniana
Royal Blue

Jag är förtjust i de gröna också. De som ser ut som svulstiga mutationer och det kanske de är också. Men de finns i lite olika variationer. Vid en första anblick undrar man kanske vad det är för växt men sen ser man de karakteristiska vitsippsbladen. Då förstår man att man står inför något alldeles extra. En vill-ha-växt!

Jag tror att Green Fingers kan se ut lite hur som helst och att nedanstående lite olika vitgröna vitsippor har samma namn trots att de är olika. 

Green Fingers

Green Fingers

Gröna fingrar i alla ära. Några av mina vitsippor kallas så men en trädgårdsnörd som jag har inte gröna fingrar. De är alltid bruna!

Inga kommentarer: