Summa sidvisningar

tisdag 30 maj 2017

Fem dagar i skogen

Kristi Himmelfärdshelgen tillbringades vid vårt favoritställe. Att vara ute i naturen är rekreation för kropp och själ. Här sitter man bara och stirrar ut över sjön, i sina egna tankar medan tran- och lomskrik ekar över nejden. Emellanåt "kokoar" göken och jag hajar till när två sångsvanar landar klumpigt på sjön medan vattnet skummar och fräser runt fjäderdräkten. 


Vädret var det bästa tänkbara och alla campare badade. Minst en gång om dagen!


Sambon och jag fiskade och han fick en gädda på kroken som jag tog ur och lade i frysen till kommande gäddfärs eller patéer. Två trollungar tittade intresserad på när sambon kastade ut sin lilla "abborre" med krokar på.


Vad vore livet utan kvällar vid brasan! På dagarna samlade vi grenar och kottar och på kvällarna brann brasan tills det var så mörkt så vi inte kunde se omgivningen ordentligt. På en gammal järnstekpanna gräddade vi chapatibröd vars deg jag omsorgsfullt hade plattat ut till tunna skivor med mjölad hand. Här i skogen finns ingen brådska, allt får ta den tid det tar.
När hunden börjar morra och rikta öronen in mot storskogen då är det dags att krypa till kojs och låsa dörren till vårt rullande hus. Vem vet vad som smyger därute i vargarnas revir?


På dagarna smyger andra djur i vår närhet. Snokar simmar längs strandkanten och hunden hade närkontakt med en huggorm första dagen. En stor groda kom hoppande en kväll och en liten ödla prasslade bland gräset vid sjön. Och så alla dessa vackra insekter. 

En långhorning av något slag

Tallbock

En morsdagsbukett ute i skogen består av helt andra blommor än om man är kvar i stan. I den här fanns daggkåpa, majsmörblomma, blå violer, ormbunksblad, blad av kvanne och liljekonvaljer.


 Hemma har vi ibland svårt att sova när en kråka som bor i närheten går i närkamp med speglarna på planket mot gatan. Han tror han slåss mot en rival när han dunkar näbben i spegelglaset och ser sig själv! Vid sjön har vi andra "problem". En vattenrall höll låda hela lördagskvällen från vassen. Den fortsatte sedan mörkret fallit. Jag vaknade till under natten och den hördes fortfarande. Att den orkar, tänkte jag och somnade om. 

Härute i skogen vid sjön är livet gott att leva.




Inga kommentarer: