Summa sidvisningar

onsdag 31 maj 2017

Öppen trädgård på Skiljebo

Idag hade jag och en granne en hel eftermiddag för oss själva. Vi började med Butiksloppis på Hälla där jag fyndade änglar till min samling. Sen drog vi vidare till en öppen trädgård på Skiljebo, en liten radhusträdgård. Radhusträdgårdar är rätt små men där kan rymmas en hel del om man bara har fantasi och Ulla Kumlin och hennes sambo Jan-Gustaf saknar inte kreativitet, det är ett som är säkert.

Ett litet vattenfall ger ett trivsamt porlande i trädgården. Delen med vattenfall avgränsas av en sänggavel i bakgrunden. Mycket vackrare, och mycket roligare, än ett vanligt staket.


Ulla kombinerar gärna olika färger. I en rabatt sticker en rödbladig ricin upp bland variegerad grön och vit kirskål. I en annan hittar en ljust grön akleja en kompis i en mörkt rödbladig japansk lönn. 


En limegrön ljungplanta sitter i en kruka med brun oxalis med rosa blommor. Krukan står i en "hållare" av smidesjärn. Kanske ett loppisfynd, för det finns det många i trädgården. En del blomsterstöd är ihopsvetsade av Jan-Gustaf. T.ex. ett paraplyskelett som fått agera blomsterstöd. Perfekt att låta blommorna växa upp emellan "metallpinnarna".


I en annan kruka har Ulla satt fyra olika små plantor i lika många färger.


Sänggaveln står stadigt mellan vattenfallet och odlingsdelen där det finns några stånd med potatis, ett par majsplantor m.m. Fördelen med små odlingar är att man uppskattar varje tugga av sin egen odlade mat eftersom det blir så exklusivt. Att gå ut och skörda ett stånd potatis av kanske fyra fordrar att man äter med mindfulness.


Överallt bland växterna hittar man krukor, korgar och Ullas egna betongalster. Hon använder allt från lampskärmar i glas, till skålar och blad för att gjuta roliga konstverk.

Blanka hasselörtsblad blandas med rosenplister med gröna och silvriga blad.


En uppstammad pärlbuske. De vita pärlorna sitter på en rad.


Inte nog med att Ulla och Jan-Gustaf bjuder in oss i sin trädgård den här eftermiddagen, de bjuder på kaffe också. Till det får vi hembakad rabarberkaka med marängtäcke!


I morse regnade det. Förmiddagen var grå och tråkig men precis före kl. 15, då visningen började så bröt solen igenom regnmolnen och det blev varmt och soligt. Perfekt för en promenad bland blommor och grönt. Vilken turlig dag!


Inga kommentarer: