Summa sidvisningar

måndag 4 augusti 2014

Camping, bad och kantareller

Nu har vi haft fem dagars campingliv på Sundängens campingplats utanför Västerås, vid Ängsö. Min yngsta dotter var där med sina barn och husvagn och vi hade några lata, soliga, varma och mysiga dagar då vi badade flera gånger om dagen.
En morgon hittade jag ett riktigt härligt kantarellställe. Det lyste orange överallt inom en yta på 10 kvm. Två dagar i rad har alla ätit lyxiga kantarellmackor, några liter fick dottern med sig hem och några liter behöll jag.


Stora J roade sig med att låtsas att han hade fastnat i mammas solstol. Med jämna mellanrum skrek han på hjälp. Så vi fick komma och ta loss honom... 


Lilla solstrålen Julia svalkade sig i igloon. Den såg riktigt sval ut. Tänk vad hjärnan kan lura en! Bara för att något ser ut som kall is så inbillar man sig att det här tältet känns svalt att vara i.



Mamma Helenas födelsdag firades på fredagen med pompa och ståt. Födelsedagsbarnet själv hade klätt upp sig och bakat en riktigt god prinsesstårta i vegansk stil. Vi slogs om marsipanbitarna!



Sambon fick den stora äran att klippa John (vilket han gjort förut) och så skulle mamma Helena försöka. Vilket ledde till en kal remsa ovanför ena örat: - Och han som ska börja på förskolan i morgon igen. Vad ska de tro? sa hon. 
Föremålet för "rakningen" tittade sig i spegeln och sa: - Det ser coolt ut!


I fem dagar har jag varit så gott som utan mobiltelefon och dator. Täckningen på Sundängen är dålig och det tar lång tid att få igång en uppkoppling så jag lät bli istället för att prova om och om igen. Och när man badar och solar, vem vill ha mobben med sig då? Skönt ibland att bara vara. Så här var det ju förr!  

Inga kommentarer: