Summa sidvisningar

måndag 4 augusti 2014

Vi tror att vi har allt under kontroll

Just nu pågår en av Sveriges största skogsbränder inom Surahammars och Sala kommuner. Sambon deltar i räddningsarbetet genom FRG (Frivilliga resursgruppen). När man inte är insatt i bränder och släckningsarbete så har man svårt att förstå vilket enormt arbete och skicklighet det går åt för att få en eld under kontroll. Ibland går det inte alls, den gör som den vill. Häftiga vindkast gör att elden ändrar riktning då och då och du kan bli instängd mellan eldhaven på nolltid. Att skogen är torr som fnöske gör inte saken bättre.
Många stugägare sitter nu beredda att evakuera om elden skulle närma sig. Vilken tur att vi har en massa folk som ställer upp frivilligt när sånt här händer och då menar jag inte bara FRG. Det finns en hel del människor som ser vad som händer omkring och vill hjälpa till med det de kan, i det tysta. Man önskar att alla vore sådana när det behövdes!

Att hjälpa till vid katastrofer kan betyda att man sätter sig själv i fara. En del vill hellre "fly än illa fäkta". Andra glömmer sig själva i kampen på att rädda andra. Vem vill du vara?
 

Inga kommentarer: