Summa sidvisningar

måndag 27 juni 2016

Liljerabatten börjar bekänna färg



Nu börjar liljorna i 2015 års nygjorda rabatt vakna till liv. En efter en slår de ut sina vackra blomkalkar. Först ut är de orange, som det verkar finnas många av. Jag flyttade nämligen nästan alla mina liljor till den här rabatten förra året. Även de små självsådda som jag hade noll koll på. 


Jag har en förkärlek för korallröd färg och den här röda liljan är så nära den färgen man kan komma. Precis som de orange "brinner" den bland det gröna bladverket.


Mer brutala i sin färg är de mörkröda eller snarare köttröda liljorna. Jag har fallit för flera olika mörkröda liljor de senaste åren. Några med svarta prickar i botten, som den här.


En annan lite speciell lilja har slagit ut. Jag kan inte se mig mätt på den! Den är som en clown bland alla de strikt orange och röda liljorna.


Ser ni ugglan på mittenbladet?


Den är skojfrisk också. Lyfter på kjolen och låter oss se den lilla clownen skrattande, viftandes med sina fyra armar och med uppknäppt, grönt livstycke. På fötterna har han stora, luddiga och alldeles för stora orange tofflor. Visst är han häftig!


Jag ser svulstiga knoppar på trädliljorna, avlånga likadana på andra liljor och små på ytterliga andra. Rabatten är som en skyltfönster. Man kan stå där och titta och önska. Å så plötsligt kommer jag på att alla de fina, de är ju faktiskt mina!




Inga kommentarer: