Summa sidvisningar

söndag 28 september 2014

Längtan

Längtan kan vara så mycket. Ibland handlar det om materiella ting. Vi som har haft det sämre en gång i tiden, kanske uppskattar det mer. Alltså att få längta efter nåt för att sen kunna förverkliga sina önskningar.
När jag var ung, var det inga föräldrar som möblerade och tapetserade sina barns nya lägenheter. Det var på spånplattans tid och med den kunde man göra underverk. Vi byggde sängar, stereobänkar, hyllor m.m. av dem. Och vi fick sakta men säkert ihop till ett hem. Som vi älskade eftersom vi gnott ihop till det själva.
Nu har sambon och jag "gnott ihop" till ett växthus. Det skulle ha kommit i måndags men eftersom samfälligheten bestämt att de skulle asfaltera gatan utanför fick vi ringa återbud till firman som skulle lyfta in paketet på vår tomt.
På onsdag eftermiddag kommer det äntligen om allt går som det ska.


Växthuset är drygt 14 kvm stort. Det är grönlackerat för att smälta in i omgivande trädgård. Vi beställde säkerhetsglas men även dubbla dörrar för att kunna komma in bra med bord och stolar m.m.
Ett växthus som man ska sitta många i bör vara åtminstone 3 m brett. Då får man rum med ett bord och stolar runtomkring utan att behöva trängas. Det var ett krav eftersom vi ville kunna sitta där med våra vänner och äta om det regnar en vanlig grillkväll.

Eftersom vi inte ska odla någonting därinne (jag har nog med växter utanför!) förutom våra relationer, så ska vi göra det lite mysigt därinne.
IKEA har helt outstanding tunna gardiner som vi redan investerat i. Det är tunna, vita gardiner som är 280 cm breda och 250 cm långa! Dessutom kan man klippa dem i önskad längd utan att behöva fålla upp dem. De rispar sig inte. I ovankanten finns även en sydd kanal. Dyrt? NEJ! De kostar 29 kr/paret!!!
 

Vi har köpt 8 gardiner till varje långsida. Så att de kommer att vecka sig lite lagom fint. Någon tjockare gardin kommer också att införskaffas att dra för när solen ligger på.

Jag har målat en liten cafégrupp i ljusgul pastell som kommer att pryda en hörna inne i växthuset. Och så har vi sett ut/provsuttit ett par härliga korgstolar med dynor och fotpallar som vi tänker införskaffa. Typ nedanstående:


Lite för dyra för vår smak men om man kommit upp i vår ålder ska man kanske inte göra avkall på bekvämligheten!
En av lyktorna till växthuset är redan köpt. IKEA:s fina lykta "Gottgöra" för blockljus (199 kr). Bara för att den ger ett så härligt ljusmönster på väggarna när ljuset brinner därinne.


För att vi inte ska frysa därinne under kalla oktoberkvällar så skaffade vi en terassvärmare också. Ö o. B 399 kr! Som hittat. Värmer våra stela kroppar.


Bakom växthuset ska jag sen anlägga en bred rabatt där jag ska plantera en "blomsteräng". En rabatt med massor av olika växter, av en del bara ett enda exemplar. Rabatten kommer att blomma från vår till höst. Med hela palettens alla färger. När vi sen sitter därinne och vänder oss om så kommer vi att ha "sommar året om" där bakom. Så har jag tänkt det, "so far"!
Som ett ivrigt barn, längtar jag efter det nya växthuset. I det fallet har jag barnasinnet kvar. Inte är det väl nån charm med att bara gå ut och köpa allt det man vill ha. Visst tillför längtan efter något massor till den totala upplevelsen!


Inga kommentarer: