Summa sidvisningar

måndag 1 september 2014

Mörka kvällar

Vad tråkigt det är när man inte har hunnit med allt det där som man tänkt sig. Jag hade ju flera idéer i huvudet nu i kväll. Jag grävde upp, grävde ner, flyttade och krukade upp plantor. Då kom ett par grannar förbi. De hade besökt Sofiero i helgen och visade härliga bilder från trädgårdsbesöket. Bl.a. hade man gjort klänningar som stod utplacerade längs gångstråken. De var gjorda av blommor och blad. Några av bilderna gav mig nya idéer och en av dem föreställde grönkålsplantor i stora krukor. De såg nästan ut som palmer när de var planterade på det sättet.
Vilken bra idé tänkte jag. Grönkål håller sig ju grön och fin hela vintern. Tänk att ha gröna "krukväxter" i snön!
Medan jag fyllde en stor fyrkantig kruka med jord började det skymma. När jag väl fått ner grönkålsplantan i jorden, vattnat och stagat upp den, då var det kolsvart.
Jag vet, jag hade kunnat sätta på mig pannlampan men...

Det var nog lika bra att gå in och duscha av sig värsta smutsen och vila kroppen. Men så fort jag vaknar i morgon ska jag ut och frisera plantan så den blir fin. Den är lite "maläten". Nästa år ska jag nog sätta plantorna direkt i krukor. Kanske hindrar det jordloppor och andra "hålbitare".

1 kommentar:

Eva sa...

Vilken bra idé att välja tålig grönkål! Den är ju så fin dessutom.
Visst är det roligt när man kommer igång med sina idéer!
Kram Eva