Summa sidvisningar

lördag 12 april 2014

Cannabisolja för såriga händer

Under det här året har jag fått ett skov med psoriasis utanpå kroppen. Jag har redan den formen av psoriasis som sitter inuti (psoriasisartrit). I mitt fall på sen- och muskelfästena. Nu ville sjukdomen ut och vädra sig. Och visa upp sig. Så den bestämde sig för att blomma ut på några fingertoppar. Det gör att huden där är sidentunn och spricker. Sen har jag fått ytterligare stora sår i handflatorna och mellan fingrarna. 


Händerna är det bästa man har och jag gör allt för att förhindra någon slags spridning. Receptbelagd salva hjälper föga. Insmörjd hemma går jag omkring med plasthandskar. Diskar med diskhandskar, skriver på datorn med tunna plasthandskar...
Naglarna på de anfrätta fingrarna börjar lossna från nagelbädden och häromdagen lossnade en halv lillfingernagel.

Av en vän fick jag rådet att besöka Body shop och köpa Hemp Hand Protector.
Väl där och efter att ha pratat med butiksbiträdet om mina problem så sa hon att t.o.m. läkare skickade sina patienter till dem för att köpa den här salvan. Jag köpte även en liten flaska olja med pipett för att gnugga in på de värsta ställena. En av ingredienserna är olja från cannabisfrön, så kanske mina sår försvinner i ett narkotikarus!


Redan i bilen på vägen hem smörjde jag in mig och upprepade sen behandlingen flera gånger. Framåt kvällen tyckte jag mina sår hade blivit sämre! Så jag deppade ihop totalt och grät mig till sömns. Jag hade ju hoppats så!
Men idag är jag igång igen. Jag måste ge salvan en chans att visa vad den går för. Hjälper den andra människor så kanske den hjälper mig i långa loppet. Jag har provat så många kurer under mina sjukdomsår och ingen har hjälpt nämnvärt utom den att sluta fokusera på sjukdomarna. Det hjälpte mig mycket! När jag ignorerade sjukdomarna, slutade med mediciner, började bete mig som frisk, då blev jag bättre!

Jag är så van vid bakslag vid det här laget så jag borde inte bli förvånad. Men en sorgdusch då och då är nyttigt. Den sköljer över en som svart olja och när den runnit av då är man ren och kan börja ta nya tag igen!

1 kommentar:

Petra sa...

Nu har inte jag psoriasis (än - peppar, peppar) men jag har använt body shops handkräm med hampa och tycker den var bra för att den var så fet. Problemet som kan vara när man smörjer in för mycket är att man stör hudens egna förmåga att fukta sig själv. Men som sagt så är det väl lite annorlunda med psoriasis. Pappa brukar ha en kräm som heter Fenuril som jag tror han tycker är bra (eftersom han typ alltid har haft den). Måste vara jobbigt att ha så torrt och sårigt på händerna, man är ju väldigt beroende av just de kroppsdelarna. Hoppas det blir bättre!