Summa sidvisningar

torsdag 3 april 2014

Små stunder av mys och lycka


Idag hade jag den stora förmånen att få hämta mitt fyraåriga barnbarn på förskolan och ta med honom hem till Västerås. Hela eftermiddagen har vi ägnat åt att tillverka ett akvarium. Av en skokartong.
Insidan har vi målat blå, som havets färg och på botten har vi smetat klister och hällt på riktig havssand. Sen har vi tillverkat fiskar. En haj, en piraya och några andra varelser t.ex. en sjögurka, en sjöborre och en havstulpan. Och så lite gröna havsväxter. Fiskarna sitter fast med sytråd i "taket" på kartongen. Så när det kommer ett vinddrag så rör de sig. Vid havsytan står några grodor och en sköldpadda och trånar efter ett bad i vattnet.

Såna här akvarier tillverkade jag och syrran när vi var små. Men jag måste säga att de inte alls var så här snygga. Utvecklingen går framåt!

I morgon fortsätter vi. Vi måste ju ha en skattkista med diamanter i som ska stå på botten och vaktas av den stora röda bläckfisken. Från något förlist piratskepp. Och så ska vi titta i mårrmårrs pyssellåda. Där kanske finns något spännande, som lite drivved, ett fisknät eller något annat som hör havet till.


Inga kommentarer: