Summa sidvisningar

måndag 3 februari 2020

Hökugglor i närheten! Po-po-po-po-po-po!

Hökugglor hade siktats vid Ålsätra i Lillhärad under några dagar. Vi kollade var Ålsätra låg. Väg 66 mot Surahammar och sen in mot Bovallen. Det var inte svårt att se var ugglorna befann sig för fyra bilar stod parkerade vid en avverkning! Vi stannade där vi med och nästan genast mötte jag en norrman som talade om att två ugglor fanns  dit vi var på väg.


Fyra personer med kameror och tubkikare stod där och glodde mot några grantoppar. Några med jätteobjektiv på kamerorna. Där satt den! Som en liten oansenlig grå sparv i en av grantopparna. Det var häftigt att få in den i kikarsiktet och att få studera hur den såg ut, i lugn och ro.


Den hade inte bråttom och brydde sig inte alls om oss dårar som stod där och studerade den när den satt och spanade efter små bytesdjur. 


Den såg rätt grym ut! 
Emellanåt så putsade den sig och då visste man inte vad som var upp och ner på den!




Lika lustigt såg det ut när den vred på huvudet. Det såg ut som om huvudet satt löst och kunde vridas runt, runt. Undrar hur många grader?



Det är något speciellt med ugglor och inte så ofta man får syn på en. I alla fall inte jag. Sambon såg slaguggla härom veckan och det finns även lappuggla i våra trakter. På nätterna har vi nu även börjat höra kattugglans skrik på vårt område. Jag tror att de känner vår i luften! 


Inga kommentarer: