Summa sidvisningar

torsdag 31 augusti 2017

Frihet på fyra hjul

Än har jag inte gett upp camping! Dagar som vi har nu och har haft, levererar sol och värme hela tiden. Då kan jag bara inte sitta hemma. Jag måste ut! Trädgården behöver inte lika mycket skötsel nu och jag kan dra iväg när jag känner för det. Efter några dagar av förpliktelser så lämnar jag allt därhän och ger mig ut på ensamcamping. Inte helt ensam visserligen för hunden är ju med. Husbilen är fullpackad med gott, för en hel vecka. Men jag ska bara vara borta i två dygn!

Jag vaknar upp till en strålande morgon och dukar upp en riktig hotellfrukost ute i det gröna. Jag njuter av stillheten och tystnaden och av att inte ha något inplanerat. Solen bestämmer sig för att lysa på min campingplats' himmel, hela dagen. Jag börjar läsa Kristina Ohlssons "Tusenskönor" och flera timmar senare sitter jag fortfarande kvar i stolen i solen och läser.


En brun bärfis landar på den nyinköpta vaxduken och jag fascineras av den perfekta lilla insekten. Här finns ju inga bär! Men väl lite persika i yoghurten, apelsin i teet och tropiska frukter i juicen.


Morgonpromenaden gick till mitt hemliga kantarellställe för att kolla läget. Tre stora kantareller hittade jag. Det var allt! Det har inte regnat tillräckligt än. Jag återkommer om ett par veckor.

Jag hittar en vacker bonsai i närheten. En ek som genom naturens egen "beskärning" fått en vacker form. Stammen nu belagd med grönskande mossa.


Än så länge finns det hopp om fina höstdagar. Det märks på campingen. Inte många som har börjat plocka ner och in, än.


Det blommar och grönskar runt säsongs-boendes husvagnar. Grillarna och uteplatserna kommer att användas ännu några gånger innan vintern infinner sig.

I natt vid tretiden kom regnet. Välbehövligt! Lagom till morgonpromenaden avtar det och jag och hunden slapp komma hem dyngsura. Vi äter frukost och jag avslutar den bok jag började läsa igår. Framåt eftermiddagen sätter jag på kaffe och tar den sista äppelmunken och börjar plocka undan lite. Det känns vemodigt. Nu måste jag hem och fixa lite. Men nästa vecka är jag nog ute och åker igen!

Inga kommentarer: