Summa sidvisningar

tisdag 25 juni 2013

Eftermiddag, Natt och dag

Tidig morgon vid Johannisbergs badplats. Bara jag, hunden och solen som nyss stigit upp och speglade sig i Mälaren under sin morgontoalett. Det var vått ute efter regnet och hunden fick lov att duschas efter promenaden för både grus och frön hade fastnat på hans korta ben och under magen. Det är nackdelen med att ha en kortbent hund. Men fördelarna är många...

Hela eftermiddagen tillbringade jag i skuggan i en stol på förstutrappen. Syrran kom över och fikade och vi pratade bort några timmar. Sambon kom hem framåt halv sex och jag satt kvar där fortfarande, nu skrivandes på datorn. Sambon började läsa Nora Roberts "Vittne till mord" på I-paden. Boken handlar om en stark ung kvinna som blir indragen i ett våldsamt händelseförlopp. Mycket spännande "so far". Man vill bara läsa mer, säger sambon.
I kväll svalkar vi oss med vitt vin. Nu med en nedåtgående sol i väster som gömmer sig bakom gråa moln. Klockan är närmare 20.00 och vi sitter fortfarande i tunna sommarkläder och tycker det är skönt ute.

Intill en väg på vårt område fanns förra året en samling Natt och dag. En blomma ur den svenska floran med blålila högblad och gula blommor i en helt otrolig färgkombination.
Förra året så "skövlade" grannarna vägrenen inklusive Natt och dagbeståndet. De gjorde om platsen ut mot vägen och tog bort buskar och sly som hade skyddat de spektakulära plantorna. Hoppas att de inte är utrotade utan fortsätter att förgylla våra promenader igen. Jag blir glad när jag ser dem.

Inga kommentarer: