Summa sidvisningar

onsdag 19 juni 2013

Problemlösning och The Great Gatsby

Ibland hopar sig problemen. Under den senaste tiden har min bil varit utsatt för en krock (påkörd bakifrån), blivit tankad med bensin istället för diesel, vår router har varit död, likaså larmet och tv:ns Viaplay, mitt Visakort har slutat funka, jag har blivit fästingbiten för första gången i mitt liv (som jag vet om), mitt knä har en inflammation, likaså min rygg, tv-sladden till husvagnen funkar inte och jag har inte fått markisen trots att de lovade den till den 17:e.
Men som mest förorsakar dessa problem enbart en del pappersarbete och telefonerande, inte att förakta, men det är värdsliga ting i det stora hela. Vid en första anblick ter de sig oöverstigliga men när man sätter sig ner och benar upp dem, ett och ett, så blir de hanterbara. Ikväll har flera problem löst sig. Min sambo och jag satt vid våra respektive skrivbord och tog itu med olika saker under några timmar och gick därifrån med några bördor mindre. Nu känns det riktig bra. Jag har dessutom bytt ut alla mina PPM-fonder till fler med bättre utveckling. Väntar nu bara på resultatet så jag kan gå i pension snart.

Efter lunchen började jag på en ny bok "Den store Gatsby". Numera är den gamla romanen från 1953, skriven av Frances Scott Fitzgerald, omgjord till film för andra gången. Efter Robert Redford och Mia Farrow bl.a. så tar nu Leonardo di Caprio m.fl. över. Jag har inte sett filmen men kommer att se den framöver. Jag har inte hunnit så långt in i boken men den är bra "so far". Till skillnad från den bok jag läste någon gång i början på sjuttiotalet då jag gick i sjuan, åttan eller nian på Rudbeckianska gymnasiet. (Jodå de hade 7:e - 9:e klass där då.) Då blev hela klassen tvingade att läsa "The great Gatsby" på engelska. Jag kommer inte ihåg ett dugg och tyckte inte ens att den var värd att läsa men man var ju tvungen. Den gick spårlöst förbi. Men idag, när jag har bearbetat traumat, då känns den härlig att ta itu med. Efter ett fyrtiotal år är jag redo för den igen. Hittills har jag inte blivit besviken. Jag tänker fortsätta läsa så länge jag orkar, ikväll.





Inga kommentarer: