Summa sidvisningar

måndag 11 augusti 2014

Gå din egen väg men förringa inte andras!

Min sambo är inte delaktig i mitt trädgårdsintresse men inte sämre än att han hjälper mig när jag behöver hans styrka och kunskap på olika områden. Sen 1994 har han kommit med fyra idéer som tillfört trädgården något spännande och intressant. (Expertkunskaperna vid olika projekt oräknade!)

På allmänningen på vårt område fick han se en stor sten med ett utsprång. Då såg han framför sig hur den kunde ligga vid dammen. Vattnet skulle rinna ut på detta utsprång och ner i dammen. Han tog ett eget initiativ och som två barn som skulle göra något rackartyg åkte grannen och han och hämtade stenen. Grannen som hade en lastbil, lyfte in stenen på tomten över planket. Grunden var redan klar. När jag kom hem den dagen hade sambon lagt en slang på den stora stenen, lagt andra stenar över för att dölja slangen och vi hade ett färdigt vattenfall.



I år fick sambon en idé till! Jag hade en lerkruka som legat som prydnad i en rabatt.  - Skulle man inte kunna borra hål i botten på den och leda vatten genom den? undrade han en dag i somras. - Visst kunde man testa det, tänkte jag, bara krukan håller att borra i.
Det gick superbra och sambon placerade en groda ovanpå en av stenarna som förvillade och tillförde något till det "konstgjorda" vattenfallet.



Sen har vi de två vattendränkta rötterna som hittades nere vid Mälarstranden där vi bor. - Ta reda på var du vill ha dem! sa sambon. - För de går inte att flytta när jag väl fått upp dem från vattnet. Han fick hjälp av några badgäster för att över huvud taget få upp dem på pirran som han hade med sig när han skulle hämta den första av två.

- Säg till var du vill ha den, för när jag väl har tagit in den i trädgården
 så går den inte att flytta! Väger hur mycket som helst, jag kan inte
ens släppa ner pirran. Gör jag det går den inte att rubba igen.


Nu står den stora roten och en liten mindre som sambon hämtade kvällen efter som två konstverk i vår trädgård.

Man behöver inte ha samma intressen men man måste respektera den andras! Trädgården är MITT intresse och jag kommer aldrig att kunna övertyga min sambo, knappt någon annan om hur härligt det är att släppa loss bland växter och blommor. Som alltid så handlar det om respekt för andra och deras tankar, intressen, framtid och idéer. Förringa inte andras drömmar! Ta del av dem istället.

Inga kommentarer: