Summa sidvisningar

måndag 25 september 2017

Vinmässa, svamp och höstförberedelser

Mitt vardagsliv innehåller ofta stora kontraster. Kanske är det därför som jag aldrig har tråkigt! 
Efter fyra dagar med husbilen i skogen vid mitt favoritställe ihop med min syster som också hade sin husbil med, så kom jag hem till den fina världen. I helgen gick Vin- och delikatessmässan av stapeln på Aros Congress Center och jag hade överraskat sambon med en biljett till fredagens evenemang. 


Vi fick prova många olika sorter under kvällen. Hade vi vetat att de hade sån här god cider i Cornwall när vi för några år sedan bilade runt där, då hade man nog blivit kvar på nån pub! Tre sorter med smak av äpple, hallon resp. ingefära. Hallonsmaken var frisk och ingefärscidern hade små bitar av ingefära i och var supergod. 

Vi fortsatte prova...

Starkt öl med smak av banan och nejlika. Gott!


Extra Fruit bubbel med smak av grape, oj vad gott!


NVY var verkligen ett vin som kunde göra en "envy"! Med smak av passionsfrukt. Bara 69 kr flaskan!


Vi hittade en man som gjorde reklam för whiskey. Och där hittade vi karibisk rom också. Lagrad i ekfat.


Jag hade aldrig provat Strega men herregud vad gott det var! Både som likör och som drink ihop med lime och sodavatten. Strega är gjord på 70 olika örter. Vilka är hemliga!


Vi fortsatte prova olika sorter och gick därifrån med ett par kassar med delikatesser också. En stor parmesanbit, mindre cheddarostar i hjärtform, mandelfyllda jätteoliver, ostfyllda chili och en hel del goda chips med olika smak. 

På lördagen var vi igång igen. Mättnaden håller ju inte i sig så länge så vi blev hungriga den här dagen med. Då smorde vi kråset på Indigo ihop med några av barnen och barnbarnen. 

Det varma vädret fortsätter, dock är det disigt men ringblommorna fortsätter slå ut när solen gått upp. Den finns ju nånstans där bakom molnen och det känner de väl på sig. Vindruvorna börjar bli klara nu och i år får vi stora klasar med stora druvor. Med smak av kardemumma...


Lediga höstdagar får en att längta ut i skogen och i år är det verkligen svampår! Nånting det verkligen finns mycket av är Karljohan, falsk kantarell, blodriska, citrongul slemskivling, flugsvampar och nu har kantareller och den svarta trumpetsvampen också kommit!


En stund i skogen, på mitt hemliga svart-trumpet-svamp-ställe under björk, ek och hassel gav två kilo svamp. Som lades på tork på köksbordet direkt efter hemkomst. De brukar krympa ca 90%! En liten plats lämnades tom, så att sambon kan inta frukosten i morgon. Tur vi har slutat prenumerera på VLT!


En av svamparna var i jätteformat. Över 14 cm om jag inte hade skurit bort lite i botten.


På en stor, torr ek som sett sina bästa dagar för några hundra år sedan satt ett konstverk. En indian eller en soldat med fjäderskrud. Undrar vem konstnären är?


Eftermiddagen ägnades åt att börja förbereda trädgården för hösten. Jag grävde ner ett antal krukor med perenner i den del av trädgårdslandet som numera är tomt. Där pumporna förut växte. Men de är upptagna och de som inte "vidgjorts" ligger fint i rad på en hylla ute i höstvädret. De är inte speciellt känsliga med sina hårda skal så de får ligga där ett tag till. 
Jag fick väl ner en tredjedel av mina krukor i skyddande jord men nu måste jag vänta tills det finns mer plats där. Rödbetorna ska upp och kokas in, sen kan jag fortsätta. Det får vänta tills en bit in i oktober. Än finns det tid.

Inga kommentarer: