Summa sidvisningar

onsdag 8 juli 2015

Bord av betong och rabarber

En del människor ser vad andra gjort och sätter sen sin egen prägel på samma sak.
I måndags hämtade jag en bordsskiva hos trädgårdsvännen Tarja Kalnins. En bordsskiva av betong, gjord av ett gigantiskt rabarberblad. När jag senast besökte henne så hade hon en sån i sin japanska hörna med stativ från ett brickbord. Såna kan man köpa på loppis billigt i olika utföranden.


Den bordsskiva Tarja gjort åt mig var stor. Tidigare i år såg jag hennes enorma rabarberblad som sparades för detta ändamål. Men det går åt en del betong och det är en hel del jobb med att få en sån här bordsskiva just så snygg som man vill ha den. Tarja har dessutom fyllt "ådrorna" med kakelfog. Så att inte vinglaset med kallt rosévin kantrar...


Just nu säljer Rusta små brickbord för 75 kr. Stativet använder man till betongbordet och brickan är så fin så den passar som - bricka! Den bordsskiva som Tarja hade gjort åt mig var så stor så den fordrar ett större stativ så att den kommer upp lite högre från marken. (Rusta hade även större brickbord för 99 kr som säkert blir perfekt.) Jag är så lycklig över mitt fina bord. Såna här saker tillför något till ens trädgård!



Inga kommentarer: