Summa sidvisningar

söndag 26 juli 2015

Lördagseftermiddag


Precis när regnmolnen började hopa sig och ovädret närmade sig våra breddgrader så knallade vi iväg till några grannar för att äta grillmat och umgås. Mannen i huset, Alois, hade förberett maten. Hemgjorda cevapcici, tjocka revbensspjäll, chorizo och grillade grönsaker. När jag såg mängden mat så undrade jag om det var fler än vi inbjudna? Åtta till tio personer hade lätt kunnat äta sig mätta på den laddningen! Men vi gjorde vad vi kunde för att hjälpa grannarna bli av med maten... 

Trevlig och hjälpsamma grannar är guld värda!

Direkt när man kommer in i deras trädgård ser man att där bor människor som tycker om blommor och växter. Vid en husvägg vräker sig en illröd klängros ner över panelen.


Vid husknuten möts vi av en ljuvlig doft. Där har liljorna spridit sig och står nu i sin fulla prakt.

Lilium regale

Deras färgglada hortensia blommar i färger från lila till blått. Av dessa generösa människor har jag fått några sticklingar av just den här busken. Som tur är rotade sig alla så nu har jag en pytteliten buske själv. Med små blomknoppar i. Få se vad de får för kulör?


Anja har glimten i ögat. Hon lät inte regnet som sen kom avskräcka sig. Hon satte en duschmössa över sitt nylagda hår för att skydda frisyren och så gick vi ut för att plocka hallon till tårtan. Tidigare hade hon bakat ett sockerkakshjärta. Det spritsade hon grädde på. Mellan gräddränderna lade hon blåbär, jordgubbar och våra nyplockade hallon. Behöver jag säga att det var mums till kaffet!


Vi gick hem i den mörka natten med paraplyerna uppspända. Det hade regnat kraftigt under kvällen. Både sambons, mina och hundens fötter dröp av vatten när vi till slut kom in i stugvärmen hemma. Vad gör det att det regnar när man sitter ute under tak och frossar i både mat och dryck. Trevligt sällskap gör också sitt till att man glömmer att vädret kanske inte alltid är det bästa.


Inga kommentarer: