Summa sidvisningar

måndag 19 augusti 2013

Lediga dagar ger mersmak

Vi har nu avslutat tre härliga dagar på en lugn camping i närheten av Gysinge, med skogen runt knutarna. Färnebofjärden bredde ut sig framför oss så man kan inte klaga på utsikten. Man kan inte säga något om vädret heller för vi har haft sol och varmt hela dagarna.

Att sitta i en husvagn när regnet häller ner utanför är inte heller så tokigt. Därinne är det varmt, torrt och tryggt och det låter mysigt med smattrande regndroppar på ett husvagnstak.
Efter en natt med hård blåst och hällregn tittade solen fram igen på morgonkanten. Jag och hunden gav oss ut. Vi följde stigarna i den närbelägna skogen. Det luktade fuktig tall och mossa och daggen blänkte på blåbär och lingon. Det är en mäktig känsla att vara ensam i skogen. Jag och hunden går oftast ljudlöst. Vi lyssnar till alla främmande ljud. Ett par tranor hördes skrika någonstans ifrån. Några hesa gäss sträckade över våra huvuden. För övrigt var det alldeles tyst.
Idag hade jag lånat barnbarnets söta bärplockare och den funkade riktigt bra. Jag kom hem med en liter blåa, nyttiga bär som jag lät torka på en bricka i solen.

Avresedagen känns alltid vemodig. Jag vill ju inte lämna det här mysiga och kravlösa livet. Jag kan inte låta bli att tänka ”att om vi hade varit pensionärer nu, så hade vi kunnat stanna kvar en eller ett par dagar till”. Tänk att få styra sina dagar som man vill.
Men jag får bida min tid. Pensionen är ändå inom räckhåll. Åh vad jag längtar till obrukade dagar då energin kan flöda fritt!
 

Inga kommentarer: