Summa sidvisningar

lördag 10 augusti 2013

Smörgåsgurka

Sex kilo västeråsgurka blir halva årsförbrukningen av smörgåsgurka i vårt hushåll. Jag har hittat ett bra recept som jag kör med varje år. Receptet är på sex kilo och vi brukar göra dubbel sats för den går åt som smör i solsken. Idag har vi gjort en sats. Gurkan håller sig krispig ett helt år och är jättegod på smörgås tillsammans med leverpastej eller ost eller vad du nu vill ha den till. 

Här kommer receptet:
6 kg skivad västerås-/druvgurka
2 kg strösocker
1 kkp salt
2 stora gula lökar
6 dl ättika
4 msk senapsfrö
C:a 7 cm pepparrot i små bitar/skivor
1 snapsglas Atamon
Dillkronor (går lika bra med dillstjälkar som man ju får över ibland)
Rör ihop allt i ett stort kärl och låt stå några dagar. Kan stå i rumstemperatur. Häll upp på burkar. Ät och njut!

Inga kommentarer: