Summa sidvisningar

lördag 11 januari 2014

Att slunga snö


Idag var det äntligen dags. Idag skulle den nya snöslungan skruvas ihop för nu hade snön äntligen anlänt. Barnbarnet hade väntat en hel vecka och nu var det hyschhysch och hemlighetsmakeri för vi andra fick inte vara med och se. Sambon och lilla killen smög iväg för att montera ihop snöslungan. Hur kul var det inte för en fyraåring att få vara med "de stora grabbarna". Att få använda skruvdragaren, hämta hammare, skiftnyckel och tång och att få lära sig hur en polygrip ser ut. Ibland kommer man långt med att vara pedagogisk. Hur i all sin dar ska man komma ihåg namnet polygrip? Jo, polygripen ser ut som en papegoja. Papegojor heter ofta Polly. Och med näbben griper de saker. Kan det vara enklare!


Man måste lära sig vad som får igång en snöslunga också. Det finns ju diesel, bensin och tvåtaktsbränsle. Mormor använder diesel till sin bil. Till tvåtaktsmotorer som t.ex. den här snöslungan använder man tvåtaktsbränsle, alltså oljeblandad bensin. Är man inte med och kollar så lär man sig inget.


Vid första försöket funkade snöslungan! Den sprutade snö precis som den skulle och när jag nämnde att man ju kan rikta in själva utblåset mot t.ex. en granne som går förbi och täcka honom/henne med snö, då blev det inte bara praktiskt utan roligt också.

1 kommentar:

Anonym sa...

Mormor använder disel till sin bil... Vi vet att hon ibland har i bensin också.