Summa sidvisningar

måndag 27 januari 2014

Morden i skogen

Varning! I nedanstående material finns scener som kan verka uppskakande för känsliga personer.

Morden i skogen
Rosa och Sluggo löser ännu ett kriminalfall

Mästerdetektiverna Rosa och Sluggo gav sig i morse iväg på en vanlig skogspromenad som skulle visa sig innehålla ingredienser av både blod, våld och död. De begav sig av under mycket svårt väder. Himlen var gråblå av snömoln, vinden närmade sig stormstyrka och snöflingorna som föll stack som vassa nålar mot näthinnan.
Rosa och Sluggo gick sida vid sida men Sluggo hade idag ovanan att springa före eftersom han ville hem till sitt varma och ombonade hus. Tydligen kände han på sig att något förskräckligt skulle hända. Rosa insåg krasst att det här skulle bli en lång och besvärlig promenad om hon inte tog i med hårdhandskarna och styrde upp det hela.
Stretande i den spåriga snön närmade de sig kanten av skogen. De konstaterade att det hade åkt några bilar här och omgivningen var full med spår efter skor, hundar, harar och rådjur.
Där, precis vid randen av skogen, fick de se det första spåret efter vad som sen skulle visa sig vara ett eller kanske t.o.m. fler mord. Den vita snön var fläckad av blod. Sluggo som har specialiserat sig på kroppsvätskor och lukter visade tydligt att det var riktigt blod det handlade om. Djur eller människa? Det fick vidare undersökningar utvisa.
Spåren avvek från stigen och paret följde efter in bland buskar och sly. Terrängen var snårig men spåren syntes väl tack vare snön. Några meter in i skogen hittade de det första beviset!


På stigen syntes ett tydligt spår av en sko och blodstänk av en lillfingernagels storlek. Här hade en man gått, det var lätt att se. Skostorlek 44, vinterkängor av märket Baffin control Max med goretexyta och sula av naturgummi. Av märkets djup att döma vägde mannen c:a 95 kilo.
Intill stigen hittade de ännu ett bevis. Hår!


Rosa och Sluggo undersökte fyndet. Gråhårig man av europeiskt ursprung i övre medelåldern eller vildsvinsgalt, kanske 3-4 år, c:a 140 kilo tung?
Både Sluggo och Rosa var nu övertygade om att ett mord begåtts. Spåren visade tydliga tecken på det. Vad skulle de hitta härnäst? De hann bara gå några hundra meter utefter den slingrande stigen då de gjorde ytterligare en makaber upptäckt.


Plasthandskar! Fulla av blod. Men med DNA-bevis som hette duga. Deras misstankar bekräftades. Det rörde sig om en ung vildsvinsgalt men Rosa hade misstagit sig på vikten. Förmodligen var den i storleken 160 kilo med hänvisning till leverns storlek och tjockleken på tunntarmen. 


Det var ingen trevlig syn men livet är inte alltid trevligt. Speciellt inte i Sluggos och Rosas bransch.

Efter hemkomsten återstod några timmars arbete vid datorn. Det Rosa och Sluggo inte riktigt förstått var varför de hittade inälvor av ett mindre djur bredvid mordplatsen. Samt hårbollar av räv.
Hade räven råkat komma ivägen för en skjutgalen jägare eller hade den helt enkelt sett hur det förra mordet gick till och behövde tystas? Mästerdetektiverna Rosa och Sluggo arbetade vidare med de olika teorierna. Efter sex timmar kom slutrapporten. Vildsvinsgalten dödades med ett skott, kaliber .30-0,6 Springfield, och dog omedelbart. En rävhona passerade precis som skottet fällde galten och sårades ytligt i svansen. Jägarens fru som länge velat ha en mössa av rävskinn hetsade sin man till att döda räven och så skedde för att förhindra ett nytt äktenskapligt gräl som var i antågande.

Så har mästerdetektiverna Rosa och Sluggo löst ännu ett par mord. Tyvärr håller inte bevisen vid en rättslig prövning. Man får begå mord under speciella tider på året då speciella förhållanden råder och på vissa utvalda arter.

Inga kommentarer: