Summa sidvisningar

lördag 18 januari 2014

Utflykt i det vita

Vilken härlig dag för en utflykt! Snön låg vit över Uppsalaslätten när vi styrde kosan mot Fullerö handel i Storvreta.

Fullerö handel är ett paradis för alla som tycker om att shoppa till hemmet. Fullt med inredningsdetaljer, trädgårdsprylar, tyger, keramik, köksattiraljer, lampor...

 
 
 
 
 
Efter shoppingen så stannade vi vid en liten avfartsväg som ledde till en åker. Där intog vi vår matsäck, kaffe och köttbullssmörgås med rödbetssallad och inlagd gurka. Det är nåt visst med att sitta inne i bilens värme en kall vinterdag och fika. Medan man har som en panorama-tv framför sig. På Uppsalaslätten ser man långt!
 
 
 
Efter pausen åkte vi kors och tvärs mellan de små byarna på vintervita vägar. Borta vid horisonten såg vi ibland riktiga snöoväder dra fram. I ett av de mörka snömolnen såg vi en vertikal regnbåge.
På en iskant vid en å satt en strömstare. Vid en granplantering seglade en sparvhök in mellan träden. En ormvråk spanade efter nåt byte. Rödbröstade domherrar letade mat i trädgårdarna. Här och där låg snöröken tät över åkrarna, på andra ställen hade frosten dekorerat träd, buskar och vissnat gräs och himlen var blåblå och marken vitvit. Överallt bländades jag av hur vackert vårt land är.
Efter sex timmars frossande i vackra vita vinterlandskap övergick dagen i "blå skymning" och vi åkte hem fulla av intryck. Att åka runt så här en ledig dag och upptäcka nya ställen och vila ögonen på okända landskap gillar både jag och sambon. Det känns skönt för hjärnan att få fylla den med intryck och sen komma hem och sortera dem. En del blir foton, andra blir tavlor och en del stannar i själen för att tas fram när de behövs.
 
 

 
 
 
 
 
 

Inga kommentarer: