Summa sidvisningar

onsdag 18 mars 2015

Livet på en pinne

Minst en hel vecka har vi fått av strålande vårsol. Visserligen lite kallt på morgnarna men sen! Solen har smält den frost som kommit till under natten och när sambon och jag så småningom kommit ut i trädgården och den friska luften så har det varit härligt. Vi har tagit tillvara på dessa dagar till 100%. Mycket har hänt på tomten. Två väggar på huset är tvättade och väntar på färg när det blir varmare, en vägg på "boa" är frigjord från gröna alger och min växthylla är tvättad och alla gamla löv som fanns där bakom är bortplockade. Många rabatter är redan städade, "kaffeburen" är tvättad och redo för framtida fikapauser. Vedboden är full med ved. Vilken rikedom för oss som eldar i braskaminen under kalla vinterdagar!
Några gropar i gräsmattan är fyllda med trädgårdsjord och sådda med gräsfrö, gräsmattan för övrigt är räfsad så att gammalt dött gräs kan ge utrymme för nytt spirande. 
Vi har varit så jäkla duktiga! Och vi har haft så otroligt mysigt om dagarna. Avslappnat på nåt sätt.


Vi "träffas" till fikat som intas ute, naturligtvis. Den som känner för det går in och fixar smörgås, kaffe och en liten gobit. Sen sitter vi en stund och pratar tills vi hämtat ny energi. Då fortsätter vi med "vad-vi-nu-höll-på-med-innan". 
Framåt eftermiddagen börjar man känna sig lite hungrig. Ibland blir det en "drink före maten" då vi vilar en stund, sitter och låter solen skina på vår skummjölksbleka hud medan vi väntar på att magen ska börja knorra ordentligt. Då tänder vi grillen!


Den här grillen som ska eldas med ved och funkar lika bra när det regnar tack vare locket, är alldeles lagom att grilla i nu så här innan gasolgrillarnas årstid. Det finns en mysfaktor med lukten av veden, värme av elden och lite primitiv mat som passar folk som varit ute i trädgården en hel dag och inte orkar med långkok och sånt...
Så vi sitter där i våra solstolar, i mitten av mars, och grillar korv. Och vi kan inte låta bli att säga (om inte den ena gör det så gör den andra det) "tänk så härligt man kan ha det. Det här är livet på en pinne!"


Sambon har försett mig med mat två dagar i rad. Jag sitter som en drottning i solstolen och njuter av livet och han kommer med mat med jämna mellanrum tills jag är mätt och nöjd. Hur bra kan man ha det? 

Idag gick vi in när solen slutat värma. Jag gick in i duschen och kröp in i morgonrocken färdig för kvällen. Tittar på klockan. Den är 17.00!!!
So what. Jag stänger av mobilen för samtal. Om någon ringer på dörren så öppnar vi inte. Ytterligare en dag i trädgården har tagit ut sin rätt. I morgon väcker hunden mig vid sjutiden och vill ut och gå i skogen. Längtar faktiskt redan efter en ny härlig dag i naturen!

Inga kommentarer: