Summa sidvisningar

onsdag 3 juni 2015

Känns det här igen?

Man köper en röd bil och plötsligt märker man hur många röda bilar det finns. Man får ett registreringsnummer som börjar på ABO och plötsligt vimlar det av bilar med samma bokstavskombination. Man köper ett par rosa sandaler och märker att det finns många fler än jag som har rosa sandaler.

När man skaffat en gammal grind och rustat upp den (se föregående dags blogg) så börjar man märka att här och där finns de kvar men nästan alltid på en äldre tomt, vid ett äldre hus. Förut såg jag dem inte ens!
Vilken skönhet en gammal grind kan besitta! De flesta har det gemensamt, att de är handgjorda. De har formats efter ägarens idé och järnet kanske t.o.m. är böjt och fastsvetsat av ägaren själv. 

Numera sörjer jag det faktum att de flesta gamla järngrindar kastas i återvinningscontainern för metall. Istället för att man tar vara på dem och låter dem få ett nytt liv. Gammalt och nytt är faktiskt en fin blandning om det görs med omsorg. En del har gamla cyklar i trädgården med sommarblommor i cykelkorgen på styret och på pakethållaren. Andra planterar sommarblommor i gamla emaljkärl eller trätunnor. Varför inte använda en gammal grind som klätterstöd till clematis och luktärter. Om man nu inte kan använda den som grind!

Kolla in de gamla grindarna vid nästa promenad.De är värda en extra titt. Än så länge finns några kvar. Men de är på utdöende!

Här bor man på nummer 5...

... och här på nummer 8

Hundägare

Dubbelgrind
Ovanstående grindar fotograferade jag på området där jag bor, under en morgonpromenad. Men jag lovar, jag kommer att fota fler. Det finns ju inga gränser för vad folk kan hitta på när de släpper kreativiteten fri!


Inga kommentarer: