Summa sidvisningar

söndag 21 juni 2015

Midsommar

Hällregn över Ekbacken, men inte i år.

Man ska aldrig lyssna på dåliga väderprognoser. Det blir som det blir och man kan faktiskt göra det bästa som går av det som är. Midsommaraftonen blev bra! Men det var inte vad meteorologerna förutspådde. 

Som vanligt så började "tåget" av midsommarfirare gå från gatan närmast stan. Folk fyller på och slutmålet är allmänningen mitt i vårt område Ekbacken/Enhagen. Vi var ett förväntansfullt gäng som drog oss ner till festplatsen vid tretiden på midsommaraftonens eftermiddag. Sju vuxna och fem barn med picknickfiltar och fika. 



Vädret höll sig i skinnet, skulle man kunna säga. Det var varmt och skönt och midsommarstången kom upp som den skulle. Spelemännen/spelekvinnorna såg till att "Små grodorna" och "Grinolle" och "Här är karusellen som ska gå till kvällen..." avverkades.

Vi hade två sexåringar att ta hand om. En syssling till äldsta barnbarnet skulle sova över. Men ger man dem glass så löser sig det mesta. Och hittar man på sagor om ninjor på kvällen så ligger de stilla som två små möss. 



I år blev det inga midsommarkransar men blommor finns det ju gott om i min trädgård så ett litet arrangemang på köksbordet blev det i alla fall. Sen anlände fler midsommarfirare, så vi blev ett bra gäng. Det blev en tidig kväll för mig som skulle läsa sagor för två trötta sexåringar.




Förra året firades midsommar med en ny släktmedlem. Det behövdes ingen jordgubbstårta när den här lilla bakelsen anlände iförd ljusrosa tights, cerise klänning med blombård och hårband med rosa rosor! Just nu har vi fyra barnbarn, men det kommer fler. Livet ändrar sig dag från dag. På olika sätt. Det är en resa som jag tror att man ska lära sig nåt av i slutänden. Om inte annat så prövas man på en massa olika sätt.

Midsommardagen blev också bra! Sexåringarna badade i Mälarens vågor. Senare hade vi femkamp mellan skurarna. I värmen. Söndagen blev också bra! Ena barnbarnet badade igen. Och solen värmde och sommaren kändes nära. 
Man ska aldrig lyssna på meteorologerna. De har en förmåga att kunna få en på dåligt humör.



Inga kommentarer: