Summa sidvisningar

lördag 4 april 2020

Dagen som idag är - 3 april


Blåsten fortsatte idag men med lite förminskad styrka. Varken den eller kylan inbjöd till trädgårdsarbete. Vi tog en biltur ut i länet istället.

Tofsviporna är här i tusental, nu utspridda på olika åkrar. Det blåste så de kunde inte ens hålla frisyren i styr. Inte ens inför en fotografering!

   

Tofsviporna har en otroligt vacker fjäderdräkt. Den skimrar så där som olja kan göra, i blått och grönt.



Tranorna har också kommit i tusental och paren börjar hitta sina gamla eller nya revir. Ofta ser man dem två och två just nu, redo för nya årskullar.

 


Den här tranan hade problem med att hålla stjärtfjädrarna på plats i blåsten!



    
Två ensamma får betade i en inhägnad vid Fläcksjön. Inte brydde de sig om att kompisen hade annan "hudfärg". Undrar varför en del av människorasen har såna problem med det?


Meteorologerna säger att vindarna ska stilla sig till helgen. Hoppas det. Nu har i alla fall jorden fått lite fukt. Kanske därför som bonden hade så bråttom att så fälten rakt över gatan. Hans maskiner virvlade upp en jäkla massa damm. Bilar, fönster och annat är täckta. Men vad gör väl det, huvudsaken att vi har en levande landsbygd. Vi ska vara glada över våra svenska bönder som kämpar. Ibland i motvind, precis som vi andra. För nu ligger det andra löv i rabatterna än de jag rensat bort. Nya, från omgivningen. Trädgård är ett sisyfosarbete. Man blir aldrig färdig. Det är väl tur.

Inga kommentarer: