Summa sidvisningar

onsdag 1 april 2020

Staketvaktare och OP i guldiga glas

Nu står de där igen och skyddar vårt plank/staket ut mot gatan - "The staket protector" och "Svarte riddaren". De här två grabbarna fick uppgiften att vakta staketet för många år sedan, när barnbarnen var små. Först kom "The staket protector" och några år senare den svarte riddaren. 
Varje vår letar jag bland de vissna löven under platsen där de brukar stå. Ibland tror jag att de är borta, ivägburna av någon tjuvaktig skata men så ser jag att de finns där, de har inte svikit staketet och oss. Nu känns det tryggt att ha dem där igen inför kommande sommar!


På förmiddagen drog vi iväg till en fågelskådningsplats i närheten där det hade rapporterats båda röd glada, sädesärla och rödbena. Vi såg varken det ena eller det andra. Några tranor och ett helt gäng med krickor var det mest exotiska, så vi lämnade stället. Nöjda ändå med att stå där "mitt i våren" så att säga och lyssna till måsarnas skrin, tranornas hoande, lärkornas drillande och tofsvipornas lustiga visslande. Det är ljuvligt nu!

En vanlig grågås. Den enda som ville vara med på bild.

Idag var det lite varmare och efter hemkomsten satt vi en stund och njöt ute i trädgården med en kopp kaffe. Sen körde vi igång. Sambon klippte hasselhäcken, jag plockade upp grenarna. Sen fortsatte jag rensa under hasseln och konstaterade att där var en del olika lökar på väg upp. Nu när löven är borta så kommer de att synas bättre när de väljer att slå ut sina blomblad.

Jag fortsatte bakom boden. Vår baksida men grannens gräsmattesida och rekreationsområde. Kanske vill de att den inte ska glömmas bort? Eller också så bryr de sig inte. Men jag tycker nog att det är trevligt att hålla efter den lilla remsan där bakom. För ALLAS trevnad. 

Sambon och jag möttes i växthusets värme över en öl när vi kände oss nöjda med dagens jobb. Sen blev det matjessill, potatis och gräddfil. Knappt en deciliter med nyskördad gräslök fick jag ihop. Så lite att vi fick blanda ut den med finhackad piplök och rödlök. 

Piplöken har vuxit till sig till skillnad från gräslöken som
precis kommit upp.

Som "grädde på moset" så tog vi oss en nubbe till sillen. Lite OP i guldornamenterade snapsglas. Det kan man unna sig i dessa Coronatider!



Inga kommentarer: