Summa sidvisningar

måndag 14 mars 2016

Slagrutor, vatten och energi

Sambon och jag deltog i en föreläsning om energimätning för några veckor sen. Vilken upplevelse! Alla har vi energifält runt våra kroppar. En del kallar dem auror. Det är inte bara människor, djur och växter som har energifält utan även saker. Allt består av energi. 

Energifält kan man mäta med en vanlig "slagruta", ett instrument som används till att räkna ut var vattenådror i jorden går. En slagruta kan se ut på lite olika sätt. Förr använde man oftast en träklyka av sälg. När den som är kunnig på sånt här går över en vattenåder så böjer sig sälgkvisten neråt och pekar mot vattenkällan.
De "gubbar" och "gummor" som kunde sånt här var ofta anlitade av dem som skulle gräva en brunn på sina ägor. Vem ville gräva djupare än de behövde!
Numera gör man slagrutor i andra material också men funktionen är densamma.
Min sambo gjorde en egen variant av ett plaströr och en koppartråd för många år sedan.

Under många år hade vi undrat hur vår azalea hade kunnat överleva under alla år utan skötsel och vattning. Den är planterad på 50-talet mitt i gräsmattan. Kanske fanns det en vattenåder någonstans under marken som försörjde den med det vatten den behövde? 


Vi provade sambons uppfinning och se, när vi rundade azalean från ett visst håll gjorde slagrutan utslag. Där fanns alltså vatten en bit ner i jorden. På ett annat ställe på tomten går det en underjordisk bäck. Där står vattnet högt vid ihållande regn. Det har varit en vanlig bäck en gång men den har lagts igen men naturkrafterna är större än människans önskan om att tillrättalägga allt. Den rinner vidare där under!
På det stället vet vi att det finns vatten men den övriga tomten visste vi inget om.

Man kan ju tro att man påverkar slagrutan till att ge utslag och det kan man. Om man vill! Man kan alltid lura folk med allting. Varken jag eller sambon hade på något sätt påverkat slagrutan men vi ville ha fler bevis. 
Så under följande midsommarafton lät vi elva personer gå runt på tomten med slagruta sedan de fått en kort instruktion om hur man skulle göra för att koppartrådarna skulle löpa fritt och inte fastna på plaströret. Ingen av deltagarna visste var vattnet fanns och vi sa bara att de skulle gå runt på tomten och känna av. Ingen av dem hade gått med slagruta förut. Tio av kompisarna fick utslag när de rundade azalean!


Nu vet vi varför den här azalean har överlevt allt genom åren. Och jag är djupt tacksam för den där vattenådern som finns där och som azalean har skickat ner sina rötter till för att få en lagom dos av det livgivande vattnet. 

Med en slagruta kan man även mäta currylinjer och energi. På den här föreläsningen om energi så kunde vi se hur positivitet påverkar oss. Det visade slagrutan! Om folk tänker goda tankar i min närhet så ökar både dennes och mitt energifält.
Jag ska berätta mer om det här framöver, på bloggen. Tills dess: Tänk positivt!




2 kommentarer:

Elisabeth sa...

Positiva tankar och energier gillar jag ! :D Man behöver tanka ny energi hela tiden ;)

Intressant om slagrutor...spännande :)

Kram
Elisabeth

Eva sa...

Oj så spännande!
Intressant med ert experiment den där midsommaraftonen.
Kram Eva