Summa sidvisningar

torsdag 25 juli 2013

Dagens projekt

Redan vid sjutiden i morse låg jag i sängen och peppade mig själv. Idag skulle det ske. Det var en perfekt dag för det jag skulle göra. Dessutom hade jag hela dagen på mig att utföra det. Ingen stress. Solen gassade och inga blåa moln syntes på himlen. Nu skulle det ske.
När sambon kom tillbaka från hundpromenaden hade jag frukosten klar. Här spilldes ingen tid i onödan! Frukosten intog vi nere vid dammen och jag tillät mig njuta av den en bra stund. Vi räknade in de nya ynglen och kom fram till att det är sex stycken nya fiskbäbisar i dammen, kanske sju.
Sen skred jag till verket. Dagens mål var nämligen att städa ur ”boa” för där kom vi nästan inte in längre. Förr städade jag den varje sommar men under de senaste tre åren så har jag inte orkat.

Det tog flera timmar att bara bära ut allt bråte. Hela området framför boden var fullt med kartonger, skidor, flytvästar, sovsäckar, svampkorgar, sommarleksaker, krukor, julsaker, påsksaker… När jag väl kommit igång var det en härlig känsla. Jag gick och nynnade på en melodi när sambon sa: - Så där gjorde morsan också när hon gick omkring och pysslade och tyckte det var roligt.
 
Badkaret fylldes med svalt Mälarvatten så jag kunde ta mig ett dopp när värmen blev för påtaglig. När boden var urstädad var det bara att bära in sakerna igen. Men den här gången passerade enbart en tredjedel av grejerna bod-tröskeln. Resten lades i olika högar: Plast, metall, trä, papper och deponi. Släpkärran blev full. Som kronan på verket spikade sambon upp de bokstäver jag köpt för ett tag sen och målat svarta, på dörrens utsida.
Vid 20-tiden tog jag det sista doppet i vårt turkosa badkar. Låg stilla och tittade på tornseglarna som skrikande drog förbi högt uppe bland vindarna. Sen satte jag mig i ”kaffeburen” bland stora gröna blad av pipranka, vin som klättrar i armeringsmattans fyrkanter och stora mörklila klematisblommor. Jag läste en bok medan skymningen kom och solcellslamporna började tändas en efter en. Fötterna värker, ryggen gör ont men oj vad jag är nöjd med dagen och med mig själv!
Vid 23-tiden gick jag ut och fotograferade dörren till "boa". Undrar bara om jag kommer upp ur sängen i morgon?


1 kommentar:

Eva sa...

Vad duktiga ni var, och så härligt att få rensat!
Kram Eva