Summa sidvisningar

onsdag 24 juli 2013

Nordliga vindar


Idag är värmen tillbaka igen. Jag har suttit och svettats i min yngsta dotters bil till och från Vingåker. Men vi har haft roligt tillsammans hela dagen. Hon, jag och barnbarnet.
Igår däremot var det en sån där mellandag då vädret inte var lika somrigt varmt. Just den här dagen hade vi bestämt oss för att åka och bada i Svinsjön vid Skinnskatteberg. Fem personer och en hund plus solstolar, kuddar, badlakan, mat, fika, badleksaker m.m. stuvades in i bilen. Vi fyllde bilen från golv till tak. Med bakluckan pressade vi ihop packningen ytterligare.
Svinsjön ligger några mil norrut och kanske var det dumt att åka åt norr för där är det som bekant kallare än i söder. Vi anlände i shorts och linnen till dessa nordliga breddgrader och började lasta ut våra medhavda prylar. Det första vi får se är en skylt som talar om att här var hundar förbjudna. Så vi boade in oss precis i utkanten av området. Resten av den fina gräsplanen var förbjudet område. När solen gick i moln så var det riktigt kallt! De som hade tröjor med sig var lyckligt lottade. Badlakanen fick fungera som filtar. Ingen hade den minsta lust att bada. Vi blev inte så långvariga där men fikat hann vi med. Det blev ingen dag med bad men väl en picknick och en sån är aldrig fel, var och när den än intas. Nästa gång vi ska bada då åker vi söderut.


 

Inga kommentarer: