Jag tog ett par stycken av dem och tärnade för att sylta in. Både jag och mina döttrar älskar syltad pumpa/squasch (det går lika bra med pumpa). Här kommer receptet:
Skala och ta ur kärnhuset ur pumpan/squaschen. Skär i tärningar. Lägg i ättikslag (2 delar vatten och 1 del ättika). Låt ligga i ett dygn. Häll bort lagen. (Om jag har många gurkor hemma så tar jag reda på lagen och gör pressgurka av den. Skala gurkan, hyvla den tunt och lägg i lagen tillsammans med klippt persilja. Förr tog man reda på allt och jag antar att man gjorde så här istället för att bara kasta bort ättikslagen.)
Koka en lag på 7 hg socker och 3,5 dl vatten och koka tills squaschen är genomskinlig. Sila av den och koka lagen separat tills den tjocknar. Häll upp lag och squasch på burkar. Servera till kött, sås och potatis eller hitta på egna maträtter till vilka det passar med syltad pumpa/squasch. Njut!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar