Summa sidvisningar

söndag 26 oktober 2014

Biltur i vårt vackra landskap

En tråkig söndag är som gjord för en utflykt. Vi packar kaffe och smörgås, kikare och kamera i bilen och sen far vi iväg någonstans. Dit näsan pekar. Så gör vi lite då och då och kommer hem med en massa intryck i hjärna och kamera.
Idag avverkade vi flera mil i vårt eget vackra Västmanland. Strömsholm, Ramnäs, Salbohed, Fläckebo, Svanå, Skultuna... Ofta tar vi de små skogsvägarna för där har man chans att se desto mer om man har tur.

Sorgliga minnen efter den stora branden
Fikat intog vi, efter ett par timmars resande, på en "parkeringsficka" bredvid landsvägen mot Norr Salbo. Vindrutan immade igen av vårt rykande kaffe och förbipasserande glodde och undrade väl vad som försiggick i den bilen!


Nya kameran skulle testas. Den har en funktion där man kan hålla avtryckarknappen intryckt och göra ett svep över nejden. Så får man hela vyn med på kortet. Så här kan det se ut om man utnyttjar alla 180 grader:


Även i skogen finns det lägenheter lediga. Inte i markplan men ett par våningar upp med skogsutsikt. 75:an och 64:an var lediga för omgående inflyttning. 86:an hade lite renoveringsbehov. Golvet måste förstärkas. Men troligen kan man få hyra den 1:an lite billigare tills rotrenoveringen är klar. Det vore ju smart att passa på att flytta in till jul. I vår stiger priserna i höjden!


Svampar finns det gott om nu. Både ätliga och oätliga. Vad detta är för sort har jag ingen aning om. Men den hade sin charm.
 

Tistlarna har en förmåga att överleva vintern med värdighet. Nya plantor har blivit till under sommaren och de håller sig gröna och fina under snön. I vår kommer den här tisteln att se likadan ut som när vi lämnar den i höst. Naturen är full av fantastiska överlevare. Alla har sitt sätt.

Inga kommentarer: