Summa sidvisningar

fredag 24 oktober 2014

Enkla arrangemang när blommorna vissnat

Ofta när man tänker göra ett arrangemang med blommor så tar man i fast man inte behöver. Ibland kan det bli för plottrigt eller också för "fint".
Det enkla är mer vilsamt för ögonen för då får varje växt eller pryl stoltsera ensam. Hösten är en tid för fantasi. Då finns knappt några blommor kvar att göra arrangemang av och då sätts den på prov. Lite mossa, några kastanjer, ett brunt eklöv, en snäcka, ett vackert rött äpple, en tallkotte, ekollon, blåbärs- eller lingonris, svampar...
Det finns inga gränser för vad man kan använda.

Här har jag använt två slags lummerväxter. En hög upprätt sort med
sporgömmen och en krypande kompakt sort som jag bara lagt runt
krukan.

I den lilla hjärtformade cementkrukan har jag lagt jord och sten och
bara stuckit ner stor lummer

Lummer i en grön glasskål köpt på loppis för länge sen.
Ibland är det själva kärlet som jag vill lyfta
fram. Då spelar det knappt nån roll vad man fyller det med.

De två slags lummersorter jag använt är inte fridlysta. Men man får bara plocka dem för eget bruk och inte ta med rötter eller gräva upp dem. Det finns en sorts lummer som är fridlyst - Cypresslummer. Men den skiljer sig från de som jag brukar se i skogen. Jag tror aldrig jag stött på den men ska i fortsättningen hålla utkik efter den. Den är ju så speciell och gör verkligen skäl för namnet! Den ser precis ut som små bitar av vanlig cypress:


Idag har jag inhandlat en ny kamera. Så nu är det slut på de sista dagarnas dåliga bilder som är suddiga i mitten där reporna sitter. Nu ska jag ut och leta fotoobjekt. Kanske hittar jag cypresslummer under en av de återstående svampturerna?

Inga kommentarer: