Summa sidvisningar

torsdag 9 oktober 2014

Förfall kan vara väldigt vackert också

Regn idag igen! Sambon ägnade förmiddagen åt att sätta ihop dubbeldörrarna till växthuset - inomhus. Ja, vad ska man göra om inte arbetet med det ska stanna av helt? I morgon hoppas jag på bättre väder så vi kan få i glasen i stommen.

Under tiden kollar jag lite på höstfärgerna i trädgården. Förfall kan vara otroligt vackert. Hostans/funkians blad är bland de första som vissnar på hösten. De blir nästan genomskinliga när det gröna ger vika för det gula.


Azalena "Jolie Madames" blad är fortfarande vid full vigör men har övergått till rött. En del av dem i en riktigt mörk cerise färg.


Tulpanträdet har övergått till gult och börjar sakta men säkert tappa sina blad. De ligger kvar på gräsmattan som små tavlor i guldiga färger.


En liten, låg rhododendron russatum vid namn "Lauretta" som är köpt hos Jonas på Stolpens trädgård har fått spel och börjar blomma nu. Visserligen bara med en enda blomma men ändå...


Några clematis blommar ännu t.ex. en mörkröd "Vino" och "Mrs Lundell". Det är som med människorna, vissa ger aldrig upp.

Inga kommentarer: