Summa sidvisningar

tisdag 25 april 2017

I väntan på våren....

Det var uppehåll en liten stund på förmiddagen och solen kom fram. Men det var bara ytterst tillfälligt för sen återgick naturen till kyla och snöblask och ordningen var återställd. Jag hann med att se att de små och vackra nunneörterna hade gått i blom. Mindre varianter av de här hittar man ute i naturen, i lundar speciellt där de blommar bland vårlök, blåsippor och vitsippor.



En porslinsveronika med lite speciella blad som går i grönt, vitt och rosa hade lämnat jordens mörker och sträckt sig upp efter en obefintlig vårsol. Den här sorten heter Veronica gentianoides "Variegata". Den behöver inga blommor för hela bladverket blommar ju!


Sedum reflexum är en krypande, tålig växt som tycker om torra ställen. Jag har en sort som går i gult med tillnamnet "Angelina". Nu på våren har den även röda färger.


Rosenrotens små "bollar" gillar också att ha det torrt. Men just idag glänser regndropparna på den som stora tårar: -Aprilväder är inget för mig!


Daggkåpor är fina marktäckare, speciellt fjällkåpan/Alchemilla alpina för den har kanter i silver.


Men vad är detta för vacker växt? Bladen har alla nyanser från grönt till rött. Jo det är ju en syrlig pajingrediens, snart färdig att skörda. Även rabarberblad tillför något extra till en trädgård. Hade den varit oätlig hade vi säkert odlat den ändå. För bladverkets skull!




Inga kommentarer: