Summa sidvisningar

onsdag 30 juli 2014

Rasrena hundar med orena mattar och hussar

Många helger är det aktiviteter med hundar på Johannisbergs gräsplaner. Det är lydnadsprov och hundutställningar m.m. Helgen som var invaderades campingen och områdena runtomkring av schäferhundar. Andra helger är det andra hundraser.
Kontentan av helgerna blir alltid detsamma. Alla våra gångstigar i skogen och utmed Mälaren är fulla med hundskitshögar. Tänk att folk som håller rasrena och tränade hundar och har råd att åka på utställningar över hela Sverige låter sina hundar bajsa överallt utan att plocka upp efter sig. Hundbajspåsar kan köpas  t.ex. på ÖB billigt men det är nog inte en kostnadsfråga. Man låter hundarna bajsa var de behagar för man bor ju inte här så man behöver ju inte riskera att trampa i skiten när helgen är slut.
Människor som bara tänker på sig själva finns överallt men de verkar finnas i överflöd bland hundägare, speciellt såna som har hundar med fina anor. Kanske har matte och husse det också och är för fina för att plocka upp skiten efter deras lilla älskling.

En liten del av helgens bajs efter flera hundra schäfrar ligger här vid en av hundlatrinerna, ordentligt förpackat i plastpåsar av ordentliga människor. Men det är bara en bråkdel om man jämför med den skit som ligger "lös" längs våra härliga promenadstigar.

  

Inga kommentarer: