Summa sidvisningar

måndag 21 juli 2014

Sommar, sommar, sommar

Ännu en natt i tält. Tur att campingavgiften är så billig här hemma i trädgården! Nog är det lite konstigt väder om dagarna. Svalt, molnigt och regnsjukt på morgnarna och sen kommer hettan. Senare på dagen mullrar åskan och ner kommer tre regnstänk. Jag började dagen med en riktigt lång promenad då både hunden och jag fick röra ordentligt på benen.
Senare hissade stora J och jag segel, ritade skattkartor och drog ut på havet, ankrade i en vik och gick iland med vår skattkarta försedda med svärd och pistoler. Vi hittade både guld och diamanter så vi hade råd att besöka restaurangen inne och beställa varsin lyxmacka med stekta kantareller på. Vi betalade med guld och kunde även kosta på oss några Singoallakex och en glass. Juicen serverades naturligtvis i dödskalleglas.


Notera skeppsapan som är på väg upp för masten!

Att vara pirat är jobbigt i värmen. Det är jobbigt att släpa runt på guldtackor och pengar. Så vi tog ett dopp i ”havet” bland hajar och havssköldpaddor. Sen gick vi ut på en brygga och matade änder (eller var det pelikaner?) med gammalt bröd. Mera bad hemma i vårt turkosa badkar med ljummet sjövatten och uteduschen invigdes också för i år.
Sen plockade vi krusbär. Lite stickigt men snart var busken länsad. Det blev några liter att frysa in men även en bunke med nykokt krusbärskräm.
Gissa hur stort flinet var som stora J satte upp när han fick reda på att vi skulle campa ihop några nätter till innan det är dags för honom, mamma och lillasyster att åka hem!
I dammen har årets första näckrosor slagit ut. Vid kaffeburen blommar rosa stockrosor ihop med lila clematis. Snart drar vi igen dragkedjan till tältet efter ytterligare en härlig sommardag. Godnatt!

 

 

Inga kommentarer: