Summa sidvisningar

onsdag 1 mars 2017

Den första dagen i mars

Morgonpromenader med hunden kan vara härliga, mindre härliga eller inte alls speciellt härliga. I morse var det en promenad av den mindre härliga sorten. Som började i regn och övergick i slask, med isiga och knöliga stigar. Då sitter ett par Icebugs bra på fötterna. Bara att gå framåt som om det var snö- och isfritt. Även på glansis. Icebugs är den bästa sorten av skor eller kängor med broddar under hela sulan. Dyra är de men vad är en bruten handled eller ett ben värt? Allt är relativt.

Fåglarna känner på sig att det är vår, det hördes på kvittret idag, även om vädret inte var det bästa. Idag började familjens vårteckentävling och den pågår t.o.m. 31 maj. Vi har en lista på vilka vårtecken som ingår i tävlingen och var och en rapporterar sina iakttagelser tills den sista medlemmen har sett vårtecknet. Första rapporten kom i morse, en plog med grågäss, så nu är vi igång. 

På hemvägen snodde jag några små kvistar vide, bara för att få in lite av våren i mitt kök.


Hunden fick ha regnkappa i morse. Gissa hur kul han tyckte att det var! Så fort vi kom ut på gräsplanerna så försökte han medelst rullningar få av sig den vidriga skapelsen. Kanske blir han på lite bättre humör senare idag, för på köksbordet ligger det fullt med hundgodis i form av tunna torkade bitar av blodpudding. Jättebra att ha i fickan på promenader när man vill belöna ett gott beteende. 


Idag hade jag tänkt göra citronmarmelad men hade inga citroner hemma så det var bara att åka och handla. Sen blev det några burkar god citronmarmelad. Kanske den lättaste att göra av dem alla.


500 g citroner (3 st) klyftas och körs i matberedare med skal och kärnor till en grynig massa. Kokas med 4 dl vatten sakta under lock i 30 minuter. Sen tillför man 6 dl socker och kokar ytterligare 15 min. Sakta men utan lock denna gång. 
Citronerna ska vara ekologiska. De kärnor man ser kan tas bort när marmeladen är klar men ska vara med i koket för de innehåller pektin. 

På Cyrus gjorde jag ett riktigt kap. Över två kilo lite friserad sötpotatis för 10 kr. Varför gör inte alla butiker så? Att de friserar icke dagsfärska grönsaker och säljer dem billigt. Bra för den som inte har så mycket pengar. För mig blev det en utmaning för middagsfantasin.


Det blev en tortilla med strimlad rödkål, rödlök, rättika, turkisk peppar, pressad sötpotatis och pulled turkey. Tillbehör: Inlagd rättika i 123-lag med chili och sesamfrön som gjordes under tiden som citronmarmeladen puttrade i kastrullen. 


I morgon blir det en annan maträtt med sötpotatis. Hade tänkt mig samma tema med en tortilla och pressad sötpotatis men med köttfärs och grönsaker.




Inga kommentarer: