Summa sidvisningar

onsdag 8 mars 2017

Tarotkort, spännande läsning

När man väljer tarotlek ska man välja med hjärta och känsla. En tarotlek är väldigt personlig och ska appellera till ens hjärta och kännas "bekväm".
Några av de tarotlekar som jag haft genom åren har jag gjort mig av med. Men när någon vill ha några kort lagda för sig eller ställa en speciell fråga till andevärlden då återkommer jag alltid till den lek jag köpte först, min schamanska tarotlek. 


Jag tycker om kort som är fulla med figurer och bilder. Då kan jag meditera på kortet, få fram en känsla och/eller ett råd som jag försöker beskriva för frågeställaren. För mig är det viktigt att orden kommer rätt så att svaret blir förståeligt. Att lägga tarotkort är inte "att spå". Det handlar mera om att vi ska få vägledning. Alltså får vi inte alltid svar på det vi frågar om men vi får de råd vi behöver. De som finns i andevärlden och som vill oss väl t.ex. avlidna nära och kära, våra guider genom livet och änglar, de hjälper oss på alla möjliga sätt. Den mest "naturliga" hjälp vi får är genom vår magkänsla/intuition. Genom den kommunicerar våra "hjälpare". Så lyssna alltid på din magkänsla, den leder dig rätt. Känns något fel, så förkasta det. Känns något bra, anamma det. Men det här visste du kanske redan, alltså hur viktigt det är att känna in. Det som du kanske INTE visste är att alla har en kommunikation med andevärlden. Men vi har ett val, att lyssna inåt eller låta bli. Beroende på vad vi har för bakgrund eller vad vi har för ryggsäck med oss i livet väljer vi väg.


Ibland tar jag ett eller några kort ur en annan tarotlek, änglatarot. De här korten är vägvisande och ger råd på vägen. Ibland tar jag både schamankort och ett änglakort. Som ett komplement. Änglakortet blir då som en slags bekräftelse på det jag sett på schamankortet.

Sen har jag min härliga egyptiska tarotlek som jag älskar för dess skönhet. Bilderna är vackra, ja hela leken är vacker. Den åker fram då och då. Från början använde man en vanlig kortlek som tarotlek men nu finns det en uppsjö av olika lekar och med olika teman.


Övning ger färdighet och jag har haft många att öva på. Många vänner vänder sig till mig och vill ha en årsstjärna lagd eller vill ställa en speciell fråga. Ibland talar de om vad frågan handlar om men det går lika bra att bara be mig lägga ett kort. Ibland kan en fråga vara så privat att man inte vill avslöja den. 

Som sagt så får man de svar man behöver. Jag styr inte över vad som ska komma fram.
Som exempel kan jag ta en kvinna som ville veta om kärleken skulle komma snart. Men korten som jag fick upp handlade om henne själv. I stort så sa korten att hon skulle ta hand om sig och öka sin självkänsla på olika sätt. Så hon fick inte svar på sin fråga men hon själv var viktigast just då. Kärleken kanske kommer till henne senare men det var inte det primära. Det är ju svårt att bli kär i en person som inte tycker om sig själv...

De flesta kan lära sig lägga tarotkort. Det handlar om att känna in och man kan öva upp sig på det här. Genom att t.ex. lägga kort för vänner så att man direkt kan få återkoppling.

Jag har mina egna ritualer när jag ska lägga kort och jag skickar alltid upp en tyst bön om hjälp att lägga korten så att de blir så bra som möjligt för den person som bett mig om råd. Sen tar jag ett kort och studerar det noga. Jag noterar det som först far igenom mitt huvud samt det på kortet som mina ögon fastnar på. Om jag börjar lägga egna värderingar i det jag ser så slutar jag. Då är det inte längre intuitionen/magkänslan som "pratar".

Jag kan inte se eller höra andar men jag har en förmåga att kunna känna vad som "ligger i luften". De här andliga förmågorna är individuella eftersom vi alla är olika och man får vara tacksam över det man berikats med. Vill man vidare så kan man alltid utvecklas, det finns så många olika utbildningar inom området. Under ledning av duktiga personer. Välj de som har bra rykte och är seriösa bara. 


Inga kommentarer: