Summa sidvisningar

torsdag 23 mars 2017

Narcisser, semlor och kläder

Idag blev det en biltur ihop med en kompis. Vi besökte Prästgården i närheten av Kolbäck. De öppnade i helgen som var och det mesta vid det här laget är inte till salu. Än. Men det fanns växter som tål kalla vårvindar. Jag köpte en kruka med rosa pärlhyacinter.


På senare år har jag insett att det finns pärlhyacinter i alla möjliga färger och former. Jag har en del av dem:

Muscari botryoides
Muscari neglectum
Muscari armeniacum "Valerie Finnis"

Muscaria comosum plumosum

Jag har köpt en hel del annorlunda och vackra narcisser under åren men de mest spektakulära har gått ut sig. Kanske inte så konstigt...
Men jag ger mig inte. Prästgården har bra plantor och kan sin sak och satsar på bra sorter så jag inhandlade ett par vackra narcisser till.

"Jetfire" är en tålig narciss med orange trumpeter.


"Tahiti" är en annan med blommor upp till 1 dm i storlek.


Balkansipporna har blivit färre i min trädgård. De är rätt vanliga men jag tycker om dem och köpte en kruka med några plantor. Helt vanliga blå. 


Efter att ha "jobbat" lite på Prästgården smakade det bra med en kanelbullesemla och kaffe på Marketenteriet i Strömsholm. 


Sen åkte vi vidare till Hallstahammar och handlade och varför inte besöka Åsby när vi i alla fall var där. Några vackra penséer blev det där och kryddor. Stora krukor med kryddor, 3 för 120 kr! Jag kunde inte låta bli de fina plantorna så det blev rosmarin, timjan och även mejram till kommande ärtsoppor. 

Bland kryddor, orkidéer och krukväxter hittade jag även en blus och en kjol som blev mina efter att ha besökt kassan vid utgången. Både kroppen och själen måste ju ha sitt! 



Inga kommentarer: