Summa sidvisningar

måndag 20 mars 2017

ReTuna - loppis i tiden

Efter en fredag och lördag i Stockholm med döttrarna fick jag ett sms på söndagsmorgonen: Vill du följa med till ReTuna i Eskilstuna? Klart jag ville. Barnen hade alltså inte tröttnat på mig trots två dagars intensiv samvaro!

Jag hade hört talas om ReTuna men inte varit där så det kändes kul att få besöka anläggningen. ReTuna ligger bredvid återbruket i Eskilstuna. Smart! Man tar med sig det skräp man ska slänga, lämnar det på återbruket och lämnar in allt som går att använda till gallerian ReTuna som ligger alldeles bredvid. Kan det bli smartare?


Inne i gallerian möts man av en vacker björk och träsoffor. Härinne hade olika saker olika platser. T.ex. så fanns det en lokal för sportgrejer (ReBuyke), en för byggmaterial som dörrar, vitvaror, verktyg m.m.


Inne i AMA-lokalen finns kakelplattor, beslag, verktyg...


I en annan lokal finns heminredning och köksprylar - ReTuna Kök & Hem.



Det finns en affär med prydnadsföremål och lite vintage och en med leksaker och babyprylar. Det finns t.o.m. en blomsteraffär där man använder gamla krukor och andra behållare för att göra fina arrangemang. Nytt och gammalt i en härlig blandning.

Sen när man är trött på att leta prylar så finns ett fik - Café Returama - där man kan få kaffe eller en lättare måltid.

Hit kommer jag att åka fler gånger. Jag älskar ju loppisar och jag gillar återvinning. Jag hoppas verkligen att såna här affärer poppar upp vid vartenda större återbruk. Det här är klimatsmart tänkande. Själv slänger jag aldrig någon enda pryl eller klädesplagg som kan användas om igen. Jag lämnar allt till olika välgörenhetsorganisationer som anordnar loppisar för där får mina saker åtminstone ett liv till.

Du kan läsa mer på:
http://www.retuna.se/

Inga kommentarer: