Summa sidvisningar

tisdag 28 maj 2013

Återvinning, givande och tagande

Åh vad allt växer! Jag har inte hunnit städa alla rabatter än men de jag städade tidigare i år är redan fulla med ogräs. Växtligheten formligen exploderar. Syrenerna och liljekonvaljerna står i full blom. Hägg och slån har blommat över. Midsommarblomster och hundloka väntar med sprängfyllda knoppar. Det är ju flera veckor kvar till midsommar! Hur ska detta sluta?
I morse, efter regnet, var vattenpölarna gula av pollen. Inte undra på att man är torr i halsen och behöver inhalera lite då och då för att kunna andas.
Idag hade jag en hel eftermiddag i trädgården. Grävde upp självsådder, krukade upp dem, vattnade sallad och rödbetor, skrev etiketter OCH gjorde klar mina hyllor med växter. Nu är det fritt fram att handla i min lilla växtshop!

Redan efter en kvart kom den första "kunden"! Efter ytterligare en timme kom en snäll Barkaröbo och gav mig plastkrukor. Jag blir så glad när folk tänker på mig i såna sammanhang. De vill bli av med sina krukor - jag behöver dem till alla självsådder. Det kallar jag återvinning. Jag gillar att vara nyttig på de sätt jag kan, om det så bara är att ta emot använda plastkrukor!
Den snälla Barkaröbon fick en planta av mig. Det är också en del av all min återvinning, men av växter. Självsådder i mina rabatter blir till nytta och nöje i någon annans trädgård. Det är synd att kasta sånt som någon annan vill ha.
Vi som är Trädgårdsamatörer hittar alltid något som man kan dela med sig. Perenner, sticklingar, fröer, krukväxter, trädgårdsprylar. Någonting som förvånar mig är att det finns folk som varit med i vår förening i flera år men aldrig någonsin tagit med sig något till vårt lotteri. De vill bara ha. Aldrig ge.
Men de får heller aldrig något tillbaka. Livet är ett givande och tagande. Det du ger till andra, får du tillbaka på ett eller annat sätt!


Inga kommentarer: